"Nedjelja PLAVOG IZAZOVA" otvorila vrata za studente i mlade inovatore na PFK




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Centar za istraživanja, inovacije i preduzetništvo Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore u sklopu aktivnosti na Erasmus+ projektu BLUEWBC („Održivi razvoj Plavih ekonomija kroz visoko obrazovanje i inovacije u zemljama Zapadnog Balkana) organizuje događaj pod nazivom "Nedjelja PLAVOG IZAZOVA" koji će se održati od 23. do 29. novembra 2022. godine u Kotoru. Prvog dana je gostujuća predavanja slušalo preko 60 učesnika. Suorganizatori događaja su Privredna komora Crne Gore i Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis Nikšić. Podršku u realizaciji takmičenja pružili su predstavnici ostalih partnerskih organizacija na ovom projektu.                

Pored uvodnih prezentacija i pozdravnih govora prodekanice za nastavu prof. dr Milene Dževerdanović Pejović i rukovodioca projekta prof. dr Danila Nikolića, predavanja su održale koleginice iz Privredne komore Crne Gore (Tanja Radusinović) i Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis Nikšić (Anja Grabovica). O počecima rada na startapovima, govorio je Aleksandar Janičić iz J Consulting Group, dok je prezentaciju o tekućim konkursima Fonda za inovaciju održala dr Bojana Femić Radosavović putem zum aplikacije. Posljednje gostujuće predavanje prvog dana je bilo vezano za preduzetničke trendove i ideje, tako da su učesnici imali priliku da aktivno učestvuju u prezentaciji gospodina Radivoja Drobnjaka iz Naučno tehnološkog parka Crne Gore.

Tokom drugog dana "Nedjelja PLAVOG IZAZOVA", biće održano još jedno gostujuće predavanje gospođe Nikoline Brajović iz kompanije B Solutions koja će govoriti o izazovima sa kojima se susreću mladi preduzetnici u inovacionim ekosistemima u Crnoj Gori.   

Ovom prilikom se zahvaljujemo gostujućim predavačima na interesantnim predavanjima u oblasti plave ekonomije, inovacija i preduzetništva koja su stimulisala studente i mlade inovatore da razvijaju svoje ideje na pravi način i koji će iste sa supervizorima predstaviti na takmičenju zavšnog dana ovog događaja.

 

Press clipping:

Radio Kotor – Otvorena “Nedjelja plavog izazova” na Pomorskom fakultetu

https://radiokotor.info/clanak/ekonomija/otvorena-nedjelja-plavog-izazova-na-pomorskom-fakultetu/2



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.