Održan sastanak članova radnog tima na Univerzitetu u Tirani




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tirani je u ponedjeljak, 12. oktobra 2020. godine održan radni sastanak partnera na projektu „Održivi razvoj Plavih ekonomija kroz visoko obrazovanje i inovacije u zemljama Zapadnog Balkana – BLUEWBC“ Erasmus + programa. Predstavnici Univerziteta u Tirani su ugostili članove radnog tima sa Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore u sastavu: prof. dr Danilo Nikolić, prof. dr Špiro Ivošević i doc. dr Senka Šekularac Ivošević, kao i predstavnike Univerziteta u Valoni.

Dobrodošlicu i uvodno obraćanje je održao prof. dr Mirdaim Axami, rukovodilac studijskog programa za marketing i turizam na Ekonomskom fakultetu. Prof. Axami se osvrnuo na značaj ovog projekta za dalji razvoj studijskog programa i izrazio zahvalnost svim partnerima na uključivanju Univerziteta u Tirani u savremene projektne aktivnosti vezane za intenzivan razvoj preduzetništava i inovacija. Prisutnim članovima tima su se obratili prof. dr Fatmir Memaj, prodekan na Ekonomskom fakultetu, prof. dr Danilo Nikolić, rukovodilac projekta ispred Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore, dr Bruna Nicka (Papa), rukovodilac centra za međunarodnu saradnju i studenata Univerziteta u Tirani, prof. dr Kristofor Lappa sa Univerziteta u Valoni i prof. dr Klodiana Gorica, rukovodilac projekta sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tirani.

Prof. Memaj je istakao značaj regionalne saradnje i poželio da se projekat i predviđeni ciljevi završe u novonastalim okolnostima u roku i na efikasan način. Dr Bruna Nicka (Papa) je izrazila da Univerzitet u Tirani daje svu podršku na ostvarenju projektnih aktivnosti, posebno istakavši značaj novog Centra za inovacije i preduzetništvo za Univerzitet i Ekonomski fakultet u Tirani. Prof. dr Danilo Nikolić je apostrofirao značaj svakog radnog paketa i ciljeve koji su dugoročno vrijedni za svaku od institucija. Osvrnuo se na sve prethodne projekte koje je Univerzitet Crne Gore ostvario u saradnji sa partnerskim institucijama iz Albanije. Posebnu pažnju u svom obraćanju je posvetio efektima ovog projekta na pomorstvo i turizam kao dvije dominante grane plave ekonomije.

Na sastanku su dogovorene opcije u vezi nabavke relevantne opreme i finansijski aspekti koji se tiču ovog segmenta projekta. Nakon uvodnog govora, ostvarena je posjeta novog Centra za inovacije i preduzetništvo Univerziteta u Tirani koji je u fazi izgradnje. Ovaj događaj je ispraćen od strane nacionalnih medijskih predstavnika Albanije.

 

Medijske objave:

https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Povodi&clanak=763627&datum=2020-10-14

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.