Održan Treći sastanak Upravnog odbora PORTS projekta u Podgorici




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Treći sastanak Upravnog odbora PORTS projekta je održan 29. oktobra 2019. godine u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore. Riječ je o veoma važnoj menadžment aktivnosti u okviru projekta pod nazivom „Partnerstvo u nagledanju i proučavanju novih ruta i transnacionalnih pomorskih koridora” (eng. Partnership for the Observation and study of new Routes and Transnational Sea-highways, akronim: PORTS). Pored predstavnika domaćina, sastanku su prisustvovali članovi partnerskih organizacija: ITS Logistica PugliaProgramma Sviluppo i Autorita di Sistema Portuale del Mar Ionio iz Italije i Institutit Transportit iz Albanije.

Radni tim se ovom prilikom sastao da nastavi sa realizacijom aktivnosti radnih paketa WP T2 i WP T3 čija se puna implementacija očekuje do kraja završetka projekta, tačnije do juna 2020. godine. Pored finansijskog menadžmenta, bilo je riječi i o preporukama Zajedničkog Sekretarijata (JS) iz Barija. Predstavljen je izvještaj WP T1: PORTS International Network. Dogovoreno je da partneri obezbijede odgovarajuće podatke za testiranje matematičkog modela, dok je predloženo da se u kratkom periodu definiše Naučni Komitet za koordinaciju trećeg radnog paketa. Takođe, partneri su napravili osvrt na komunikacione aktivnosti na projektu koje se prioritetno odnose na promociju istog i diseminaciju ostvarenih rezultata.

Na samom kraju ovog događaja, predložen je termin održavanja sljedećeg sastanka u Tirani (Albanija) u martu sljedeće godine. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.