Promocija PORTS projekta na Danu nauke




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Pomorskom fakultetu Kotor je u sklopu Dana nauke 20. novembra 2019. godine održana prezentacija i radionica pod nazivom Empower the Network projekta “Partnerstvo za proučavanje i studiranje novih ruta i trans-nacionalnih pomorskih puteva“ (eng. Partnership for the Observation and study of new Routes and Transnational Sea-highways) – PORTS. Ispred radnog tima Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore, projekat su predstavili dekan, prof. dr Špiro Ivošević, mr Radmila Gagić i mr Maja Škurić. Ovom događaju je prisustvovao i doc. dr Pavle Popović, ispred pridruženog partnera Luke Kotor AD.

Pored opštih informacija o projektnim aktivnostima, ova prezentacija je predstavljala dobru priliku za informisanje učesnika i relevantnih stejkholdera o glavnim i specifičnim ciljevima projekta, promociji održivih transportnih usluga, značaju pomorske povezanosti Italije, Albanije i Crne Gore i proučavanje mogućnosti za uspostavljanje novih ruta i transnacionalnih pomorskih puteva.

Bilo je riječi o multimodalnim logističkim platformama i konceptu Motorways of the Sea, kao i o trenutnim dostignućima iz oblasti pomorskog transporta i mogućnostima koje se pružaju privrednom sektoru, shodno preporukama sadržanih u sveobuhvatnoj Studiji koja je nedavno završena i koju su predvodili članovi radnog tima Albanskog Instituta za transport, partnera na projektu u okviru prvog radnog paketa (WP T1.3.3). Na samom kraju, predstavljen je zvanični sajt projekta. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.