Radionica sa interesnim grupama u Baru




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U organizaciji Turističke organizacije Opštine Bar i Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore, u petak, 14. maja 2021. godine, u sali Opštine Bar održana je još jedna radionica na projektu pod nazivom: “Zaštita podvodnog nasljeđa kroz digitalizaciju i valorizaciju kao novi oblik turističke ponude” - WRECKS4ALL (eng. Protecting underwater heritage through its digitalization and valorisation as a novel touristic offer). Ovom događaju prisustvovali su predstavnici Opštine Bar, Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, JP Kulturnog centra Bar, Turistička organizacije Opštine Bar, samostalni ronioci i profesionalni ribari.  

Bilo je riječi o mogućnostima ka poboljšanju trenutnog stanja jedinstvene podvodne kulturne baštine barskog i ulcinjskog područja, zaštiti iste, kao i valorizaciji ovog značajnog segmenta savremene turističke ponude. Radni tim je ukazao na značaj ove teme na regionalnom nivou i predložio da se kreira najbolji model za predstavljanje destinacijskog menadžmenta i podvodnog kulturnog nasljeđa koji će obezbijediti konkurentnost ronilačko-turističkih destinacija Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Finansiranje ovog projekta je odobreno od strane Zajedničkog nadzornog odbora drugog poziva Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.