Otvoren je WRECK4ALL VR-showroom u Splitu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U Hrvatskom pomorskom muzeju Split 07.12.2022. otvorena je dvorana za virtuelnu i proširenu stvarnost (VR/AR showroom) realizovana kroz Interreg IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020 projekat pod nazivom "Zaštita podvodnog nasljeđa kroz digitalizaciju i valorizaciju kao novi oblik turističke ponude" - WRECKS4ALL. Za splitski muzej završni projektni događaj kruna je projektnih aktivnosti.

Pored predstavnika partnerskih institucija iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, predstavljeni su projektni rezultati, te je prezentirano 18 lokaliteta podvodne kulturne baštine snimljenih u regiji za potrebe VR aplikacije. Hrvatski pomorski muzej Split i nakon završetka ovog projekta 14.12.2022. godine,  nastaviće sa promocijom podvodne arheologije i ronilačkog turizma. Sada će to činiti uz pomoć savremene tehnologije virtuelne realnosti.

Toga dana je u popodnevnim časovima na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Splitu održan promotivni završni događaj na istom projektu, gdje je spoljni ekspert Tea Katunarić Kirjakov predstavila rezultate projekta WRECKS4ALL.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.