Monitoring posjeta predstavnika Nacionalne Erasmus+ kancelarije u okviru MEP&M projekta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru redovnog monitoringa tekućih Erasmus+ CBHE projekata, predstavnici Nacionalne Erasmus+ kancelarije u Crnoj Gori posjetili su Univerzitet Crne Gore – Pomorski fakultet Kotor 16. jula 2021. godine povodom koordinatorskog projekta pod nazivom “Development of Regional Joint Master Program in Maritime Environmental Protection and Management – MEP&M”. Cilj preventivnog sastanka je upoznavanje i dodatno povezivanje sa predstavnicima rukovodeće i partnerskih institucija na projektu, predstavljanje realizovanih i planiranih projektnih aktivnosti, očekivanih izlaznih rezultata projekta, te razmatranje preporuka evaluatora u smislu unaprijeđenja procesa implementacije.

U uvodnom dijelu sastanka predstavnici rukovodeće institucije na projektu, prof. dr Špiro Ivošević (dekan Pomorskog fakulteta Kotor) i prof. dr Danilo Nikolić (rukovodilac projekta) pozdravili su učesnike i zahvalili se na ukazanoj podršci i učešću na monitoring sastanku. Oni su ukazali na mnogobrojne međunarodne projekte realizovane do sada, kao i poseban značaj koji MEP&M projekat ima u vezi sa postizanjem ključnih institucionalnih, nacionalnih i regionalnih ciljeva. Učesnicima se obratila i gospođa Vanja Drljević, Nacionalni Erasmus+ koordinator u Crnoj Gori, koja je ovom prilikom istakla važnost učešća u Erasmus+ programima sa posebnim osvrtom na programe poput Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju (CBHE) i programe akademske mobilnosti.

Sastanku su pored pomenutih prisustvovali i predstavnici partnerskih institucija ispred Agencije za zaštitu životne sredine i NVO Eko centar „Delfin“.

   



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.