U Draču održan sastanak na temu akreditacije zajedničkog master programa na engleskom jeziku za zaštitu i upravljanje morskom sredinom




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Aleksander Moisiu Univerzitetu u Draču održan je dvodnevni radni sastanak na temu akreditacije zajedničkog master programa na engleskom jeziku za zaštitu i upravljanje morskom sredinom u sklopu projekta pod nazivom “Razvoj regionalnog zajedničkog master programa za zaštitu i upravljanje morskom sredinom (Development of Regional Joint Master Program in Maritime Environmental Protection and Management – MEP&M)” Erasmus+ programa. Pored domaćina, sastanku su prisustvovale kolege sa Univerziteta “Ismail Ćemali” - Valona iz Albanije i Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore.

Glavne teme sastanka odnosile su se na proceduru nastupajeće akreditacije master programa na engleskom jeziku na partnerskim institucijama u Crnoj Gori i Albaniji, nabavci odgovarajuće opreme koja će unaprijediti izvođenje nastave na daljinu i prezentacija aktivnosti i modela za verifikaciju razvijenog master programa na engleskom jeziku. Radni tim MEP&M projekta je napravio plan putovanja za tekuću godinu i listu sastanaka konzorcijuma za realizaciju radnih paketa WP2 i WP3. Takođe, članovi projektnih timova su iskoristili priliku da prisustvuju međunarodnoj konferenciji pod nazivom “3rd International Scientific Conference of the Faculty of Professional Studies” i prezentiraju dio analize podproizvoda DEV 1.2 koji se tiče razvoja navedenog programa na Univerzitetu Crne Gore. U sljedećem periodu članovi tima će prisustvovati obuci u okviru podproizvoda DEV 3.4.5.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.