Otvorena manifestacija Ljubišini dani, nakon toga izložba Ujedinjenje Boke i Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Kulturna manifestacija „Ljubišini dani“ zvanično je otvorena u ponedjeljak u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“. Ovogodišnjom manifestacijom obilježava se 200 godina od rodjenja Stefana Mitrova Ljubiše (1822-2022).

Kulturna manifestacija „Ljubišini dani“ održaće se od 21. februara do 2.marta 2022. godine u Budvi i Petrovcu uz bogat kulturni program.

Nakon otvaranja kulturne manifestacije „Ljubišini dani“, zvanično je otvorena  izložba Ujedinjenje Boke i Crne Gore (1813–1814), realizovana u saradnji sa JU Centar za kulturu „Nikola Đurković” Kotor i Pomorskom bibliotekom Kotor, koju je zvanično otvorila gospođa Jamina Bajo, bibliotekarska savjetnica i koordinatorka projekta. Gospođa Bajo je istakla da je izložba rezultat implementacije projekta ,,Izložba dokumenata o događajima u vezi sa Ujedinjenjem Crne Gore i Boke Kotorske (1813–1814.)“, koji je sufinansiran iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2017. godinu Ministarstva kulture Crne Gore. 

Stalna  postavka „Izložba dokumenata o događajima u vezi sa Ujedinjenjem Crne Gore i Boke Kotorske (1813-1814.), nalazi se u memorijalnoj sali Pomorske biblioteke, u kojoj se ovaj važan istorijski događaj i održao.

Otvaranju izložbe u Budvi prisustvovale su bibliotekarka savjetnica Nataša Gobović i viša bibliotekarka Ana Kerndl iz Pomorske biblioteke Kotor.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.