Donacije Matice crnogorske kotorskim bibliotekama




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predsjednica Ogranka Matice crnogorske iz Kotora Mileva Pejaković Vujošević u društvu sekretarke Ogranka Jasne Jeknić Stijović  uručila je donaciju od preko pedeset primjeraka monografskih publikacija Pomorskoj biblioteci Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore i preko 150 primjeraka monografskih publikacija i časopisa ,,Matica’’ Gradskoj biblioteci i čitaonici Kotor.

Pejaković Vujošević je istakla zadovoljstvo što u ime Matice Crnogorske daruje i obogaćuje fond Pomorske biblioteke i Gradske biblioteke i čitaonice Kotor vrijednim naslovima izdavačke djelatnosti Matice crnogorske.
“Matica crnogorska je prepoznatljiva po značajnim i vrijednim izdanjima i saradnja između Gradske biblioteke i čitaonice Kotor i Pomorske biblioteke će se uspješno nastaviti gradeći zajedničku piramidu u kojoj će svi naći svoje mjesto za dobrobit svih onih koji znaju da cijene pisanu riječ”, istakla je Pejaković Vujošević.

Među brojnim naslovima poklonjeni su fototipsko izdanje Psaltira s posljedovanjem (1494) iz Crnojevića štamparije, ,,Crnogorci u Sjedinjenim Američkim Državama 1860–1919”, ,,Evropeizacija Crne Gore”, Bojana Jovanovića, „Podmorje Crne Gore”, Dragana Gačević, “Njegoš u crnogorskoj periodici 1967-2004” Lidije Kaluđerović, “Crmnička kuhinja na francuski način”, Genevieve R. Ch. Meyer Iličković.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.