Pomorski fakultet Kotor i Pomorska biblioteka dobitnici Zahvalnice Pomorskog muzeja Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pomorski fakultet Kotor,  Pomorska biblioteka i  profesor Pomorskog fakulteta Kotor doc. dr Stevan Kordić dobitnici su Zahvalnice Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor. Zahvalnice su uručene na proslavi jubileja - 70 godina rada Pomorskog muzeja.  Zahvalnicu u ime Pomorskog fakulteta Kotor preuzeo je dekan Fakulteta prof. dr Špiro Ivošević, dok je u ime Biblioteke preuzela rukovoditeljka Nataša Gobović

"Ova lijepa nagrada poslužiće nam kao podstrek za dalji rad i saradnju sa Pomorskim muzejom Crne Gore Kotor u cilju bolje povezanosti i prožimanja pomorske istorije i kulture kroz nastavne i edukativne procese koji se odvijaju u našim institucijama", poručili su sa fakulteta.

Na svečanosti koja se tom prilikom održala u Crkvi Svetog Duha u Kotoru prisustvovali su mnogi predstavnici kulturnog, privrednog, duhovnog, obrazovnog i javnog života Kotora. Prisutnima su se obratili direktor Pomorskog muzeja Kotor Andro Radulović, ministarka kulture u vladi Crne Gore Maša Vlaović, rukovoditeljka muzejskog sektora Radojka Abramović i admiral Bokeljske mornarice Antun Sbutega.

Pomorski muzej Crne Gore Kotor je kulturna institucija koja punih 70 godina vijerno čuva, istražuje, popularizuje i prezentuje bogatu istoriju i pomorsku prošlost Boke Kotorske i Crnogorskog primorja.

Na svečanosti povodom Jubileja 70 godina rada Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor dodijeljena su priznanja zasluženim pojedincima i ustanovama za saradnju, razvoj i afirmaciju Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor.

 

 

Image

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.