PFK organizator promotivne projektne aktivnosti - Promo NAUTICA CBC Tour
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pomorski fakultet Kotor u okviru projekta ”Jačanje, inovacije i promocija ponude nautičkog turizma i kulturnog nasljeđa kroz prekograničnu saradnju - NAUTICA CBC “organizovao je 29. novembra 2022. godine na brodu “Katica” promotivnu vožnju Bokokotorskim zalivom pod nazivom “Promo NAUTICA CBC Tour”. Ova projektna aktivnost privukla je pažnju 81 učesnika. Plovidba je organizovana od Kotora do ulaza u Bokokotorski zaliv i nazad uz promociju projektnih aktivnosti u vidu video materijala koje su pripremili projektni partneri: Fakultet prometnih znanosti Univerzieta u Zagrebu, Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore, Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije i Turistička organizacija Kotor.

Prisutne su pozdravili rukovodilac projekta Fakulteta prometnih znanosti Univerziteta u Zagrebu, prof. dr Natalija Kavran i rukovodilac projekta Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Špiro Ivošević. Tom prilikom prezentovali su projektne aktivnosti i ostvarene rezultate projekta Nautica CBC. Posebno su istakli novorazvijenu NAUTICA CBC mobilnu aplikaciju I predstavili korisne mogućnosti ove aplikacije namijenjene nautičarima i turistima bez automobila. Shodno tome, pripremljen je promotivni film inovativne mobilne aplikacije koja će po završetku projekta biti javno dostupna za IOS i Android platforme. Mobilna aplikacija sadrži sve neophodne informacije sa pratećim fotografijama o turističkim atrakcijama i objektima važnim za nautičare, a pored toga uključeni su i georeferentni snimci 360° sa mora u području Bokokotorskog zaliva i Starog Grada na ostrvu Hvar, gdje su locirane tačke od interesa za buduće korisnike. Takođe, aplikacija sadrži recepte tradicionalnih jela sa snimljenom pripremom tradicionalne gastronomije na prekograničnom području Hrvatska – Crna Gora. Predstavnici lokalnih samouprava, turističkih organizacija, privrednog sektora, visokoobrazovnih ustanova, nevladinih organizacija, medija i drugi zainteresovani zajedno su doživjeli Promo NAUTICA CBC Tour i upoznali se sa svim projektnim aktivnostima i rezultatima. Podsjećamo da se projekat Nautica CBC završava 31.01.2023.

 

Povezani linkovi:

https://radiokotor.info/clanak/drustvo/promo-tura-krstarenje-bokokotorskim-zalivom-u-okviru-projekta-nautica-cbc/2Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.