Ljetnja škola o održivom razvoju jahting i kruzing industrija na Pomorskom fakultetu Kotor
Ljetnja škola o održivom razvoju jahting i kruzing industrija na Pomorskom fakultetu Kotor

Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore će drugu godinu zaredom organizovati međunarodnu interdisciplinarnu šestodnevnu ljetnju školu na engleskom jeziku (LLL program) pod nazivom „Održivi razvoj jahting i kruzing industrija“ u periodu od 3. do 8. jula 2023. godine. Program ljetnje škole namjenjen je za studente i zaposlene u pomorskoj privredi. Učesnici programa ljetnje škole imaće priliku da po završetku obuke dobiju sertifikat sa 2 ECTS kredita.

Program pruža podršku stvaranju upravljačke strukture koja će moći bolje odgovoriti izazovima budućeg razvoja pomorstva. Ovaj interdisciplinarni program obuhvata šire područje pomorstva, pomorskog poslovanja i upravljanja njime, nautičkog i kruzing turizma, njihovog uticaja na životnu sredinu te upravljanja zaštitom morske sredine, obale i ostalo. Pored nastavnog osoblja sa Univerziteta Crne Gore, očekuje se učešće istaknutih predstavnika iz struke sa partnerskih visokoobrazovnih institucija. 

Program obuke nastao je kao ishod Erasmus+ CBHE projekta „Jačanje internacionalizacije na univerzitetima u Crnoj Gori kroz efikasno strateško planiranje (IESP)“ i ovogodišnja ljetnja škola predstavlja jedan od održivih rezultata projekta.

Svi zainteresovani se mogu registrovati putem link-a najkasnije do 02.06.2023. godine. Za potrebe registracije potrebno je dostaviti motivaciono pismo, CV i potvrdu o studiranju ili zaposlenju na e-mail pfk.summerschool@gmail.com

Za više informacija o programu ljetnje škole, pogledajte flajer.  

 

DokumentiNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.