Realizovana druga međunarodna ljetnja škola na Pomorskom fakultetu Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Internacionalni i interdisciplinarni program cjeloživotnog učenja - ljetnja škola pod nazivom "Održivi razvoj jahting i kruzing industrija" uspješno je završena prošle nedjelje na Pomorskom fakultetu Kotor. Ova generacija polaznika obuhvatila je studente iz Italije, Rumunije, Crne Gore, kao i zaposlene u javnim i privatnim preduzećima koje se bave različitim aktivnostima plave ekonomije u Crnoj Gori.

Učesnicima su se, pored predstavnika iz privrede, kroz multidiciplinarni pristup, teorijska predavanja i praktične aktivnosti, predstavili profesori i saradnici sa Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Kamerino, Univerziteta u Bolonji i Turističke organizacije Opštine Kotor.

Polaznicima su uručeni sertifikati od strane dekana Pomorskog fakulteta Kotor prof. dr Špira Ivoševića i rukovodioca ljetnje škole prof. dr Danila Nikolića. Profesori su se zahvalili polaznicima na prepoznatom značaju ljetnje škole, na aktivnoj participaciji i čestitali im na ostvarenom uspjehu na završnom ispitu. Takođe, ogramna zahvalnost ide predavačima i koorganizatorima (Luci Kotor AD i Portonovi marini), koji su u vrijeme ljetnjih odmora i u jeku turističke sezone, uložili vrijeme, znanje i stručnost i značajno doprinjeli kvalitetnim programskim sadržajima. Prof. Nikolić se posebno zahvalio svojim saradnicama na izuzetnoj organizaciji i cjelokupnoj podršci uspješnoj realizaciji druge akreditovane internacionalne ljetnje škole u Crnoj Gori. Pozvao je sve učesnike da postanu njeni aktivni ambasadori u svojim zemljama, na fakultetima i poslovnom okruženju, i da nastave sa uspješnom i perspektivnom saradnjom i narednih godina.

Ovogodišnja ljetnja škola "Održivi razvoj jahting i kruzing industrija" je organizovana u cilju održivosti rezultata Erasmus+ projekta „Jačanje internacionalizacije na crnogorskim institucijama visokog obrazovanja kroz efikasno strateško planiranje (IESP)“.

Podršku za realizaciju programa ove godine su obezbijedili Luka Kotor AD, Portonovi marina i Turistička organizacija opštine Kotor kojima ovim putem zahvaljujemo na saradnji.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.