Pomorski fakultet Kotor organizuje radionicu na temu "Razvoj pametnih i zelenih luka"




Pomorski fakultet Kotor organizuje radionicu na temu "Razvoj pametnih i zelenih luka"

U hotelu Cattaro u Kotoru, dana 27.04.2023. godine Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore organizovaće radionicu pod nazivom: "Razvoj pametnih i zelenih luka", u sklopu projekta  “PrOmoting Resilient, Sustainable, and Smart Transport and logistic activities in the South Adriatic Area (PORTS PLUS)” odobrenog kroz poziv kapitalizacije za Interreg IPA CBC Italija – Albanija – Crna Gora 2014-2020 program, na kojem je Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore partnerska institucija.

Cilj ovog događaja je da se kroz prezentacije i diskusiju uključe relevantne interesne grupe iz Crne Gore, Italije i Albanije koje će predstaviti aktivnosti u domenu pomorskog transporta i logistike, rad javnih i privatnih operatora prevoza, a takođe će se elaborirati izazovi koji su uticali na pomorsku privredu tokom i nakon pojave COVID-19 pandemije i nedavni EU i međunarodni propisi koji pozivaju na novi plan rasta čiji je cilj transformacija EU u carbon-free ekonomiju do 2050. godine.

Ostali mediji:

https://www.portalanalitika.me/clanak/crnogorske-luke-moraju-biti-ekoloski-odrzive

https://gradski.me/i-crnogorske-luke-moraju-biti-ekoloski-odrzive/

https://www.rtcg.me/vijesti/crnomgorom/417868/i-crnogorske-luke-moraju-biti-ekoloski-odrzive-.html

https://www.standard.co.me/ekonomija/i-crnogorske-luke-moraju-biti-ekoloski-odrzive/

https://radiokotor.info/clanak/servisneInformacije/dr-maja-%C5%A0kuri%C4%86-go%C5%A0%C4%86a-emisije-svijet-nauke/0 

https://ports.italy-albania-montenegro.eu/developing-smart-and-green-ports-the-future-of-resilient-sustainable-and-smart-transport 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.