Nakon šampiona Kosova testirani mladi igrači trostrukog prvaka Sjeverne Makedonije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Foto album

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su, nakon mjerenja mladih fudbalera KF "Feronikeli" iz Glogovca, kluba koji je ovogodišnji šampion Premijer lige Kosova, obavili i mjerenje mladih fudbalera KF "Shkëndija", iz Tetova, koji su odbranili titulu prvaka Sjeverne Makedonije i osvojili treću titulu.

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/47627-niksicani-testirali-juniore-i-kadete-trostrukog-prvaka-kosova

Direktor Akademije kluba za mlađu generaciju igrača, Erhan Selimi, i treneri Mensur Jakupi i Takshedin Kasami, koji su prisustvovali mjerenjima, dobili su uvid u rezultate potkožnih i visceralnih masti, procentualne vrijednosti mišićne mase i parametre metabolizma.

Mjerenja su realizovali prof. dr Duško Bjelica, mr Jovan Garadašević, mr Ivan Vasiljević sa kolegama iz Prištine, inače doktorandima fakulteta u Nikšiću, dr Fitimom Arifijem i mr Samijem Sermakshajem.

Profesor Bjelica je ukazao da dijagnostika, osim uloge u vrhunskom sportu, značajniju ulogu ima u radu sa mladim sportistima jer omogućava da se utvrde individualne karakteristike i balansira optimizacija trenažnog i takmičarskog procesa.

 

https://hercegovina.in/nakon-sampiona-kosova-testirani-mladi-igraci-trostrukog-prvaka-sjeverne-makedonije/

 

Image

             



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.