Viktor Minić laureat Međunarodnog takmičenja




Viktor Minić laureat Međunarodnog takmičenja

Student master studija kontrabasa, Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore, Viktor Minić osvojio je treće mjesto na festivalu "Malta International Double Bass Festival", u kategoriji Kastilija, za takmičare od 18 do 24 godine.

Minić je diplomirao nedavno na Muzičkoj akademiji na Cetinju  u klasi prof. Zorana Zakrajšeka.

Osim sertifikata i nagrada, Miniću su, kao jednom od dobitnika nagrade ove kategorije, ponuđeni  solo recitali na prestižnom „Galicia Graves double bass festivalu“ u Španiji, na festivalu „PAK NWF u Njemačkoj“, kao i recitalu festivala  „Malta International Double Bass“, u Valeti, 2022. godine.

Glavni cilj Međunarodnog festivala kontrabasa na Malti je da promoviše kontrabas kao istinski svestrani instrument i približi ga široj javnosti, te da ohrabri mlade muzičare i motiviše napredne učenike da nastave svoje studije i karijeru na ovom instrumentu. Sa tim ciljem se i organizuje prestižno međunarodno takmičenje kontrabasa Joseph Sammut Malta.

Riječ je o festivalu kontrabasa koji se sastoji od intenzivnih predavanja i majstorskih kurseva međunarodno priznatih gostujućih i domaćih profesora Malte, te večernjih koncerata.

Muzička akademija Univerziteta Crne Gore čestita Viktoru Miniću na ovom uspjehu. 

Više informacija na linku: https://maltabass.com/?fbclid=IwAR25YIBZnk9Tg3rbNrNrc-CIT7P57uGwqenVkSFTCmSsHwQwcEHrJyYjUJo

 

Medijske objave:

https://mnemagazin.me/2021/11/23/ucg-viktor-minic-laureat-medjunarodnog-takmicenja/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.