Audicija za mediteranski orkestar mladih




Audicija za mediteranski orkestar mladih

Muzički Centar Crne Gore je član Medinea Network-a, a jedan od naših partnera u ovoj mreži je i Festival d’Aix-en-Provence koji od 2014. godine okuplja oko 100 mladih muzičara iz 20 država u Mediteranski Orkestar Mladih/Mediterranean Youth Orchestra (MYO).

Ovogodišnja Simfonijska sesija Mediteranskog orkestra mladih pruža muzičku obuku na visokom nivou putem koje će mladi muzičari imati priliku da rade sa umjetnicima prestižnog Londonskog simfonijskog orkestra, a pripremaće simfonijska djela pod vođstvom dirigenta Duncana Warda.

Simfonijske sesije će se organizovati u sledećim termina:

07.07 – 24.07.2023. – Aix  (Francuska) + turneja u Evropi 2024. godine (tačni datumi će biti naknadno objavljeni).
Mediteranski orkestar mladih pokriva troškove školarine, smještaja, hrane i prevoza učesnika/ca simfonijske sesije 2023. u Francuskoj i na turneji.

Audicija za Mediteranski orkestar mladih organizovaće se 09.03.2023. godine u Tirani, a Muzički centar Crne Gore pokriće troškove kombi prevoza zainteresovanih studenata/ica na relaciji Podgorica – Tirana – Podgorica.
Broj mjesta je ograničen u skladu sa transferom.
Trošak Ata karneta je u odgovornosti prijavljenih učesnika/ca.
Na audiciju se mogu prijaviti muzičari/ke starosti od 16 do 26 godina, a o propozicijama audicije, obaveznom programu za audiciju, savjetima u vezi pripreme i ostalim detaljima možete više pročitati na: 2023 SYMPHONIC SESSION | Académie du Festival dAix-en-Provence (festival-aix.com)
Prijavu poslati na amela.frljuckic@mmc.co.me najkasnije do 22. februara 2023.

http://festival-aix.com

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.