Majstorske radionice profesora Muzičke akademije sa Cetinja u Muzičkoj školi "Dr Vojislav Vučković"- Beograd




Majstorske radionice profesora Muzičke akademije sa Cetinja u Muzičkoj školi "Dr Vojislav Vučković"- Beograd

Profesori Muzičke akademije sa Cetinja odžaće besplatne majstorske radionice za učenike srednjih muzičkih škola iz Beograda. Iste se organizuju dana 25. i 26. februara sa početkom u 10h u prostorijama i u saradnji sa Muzičkom školom "Dr Vojislva Vučković" u Beogradu. Učenici će imati priliku da sarađuju sa prof. Vujadinom Krivokapićem (violina), prof. Vladimirom Domazetovićem (klavir), prof. Petrom Garićem (klarinet) i prof. Zoranom Zakrajšekom (kontrabas). Po završetku majstorskih radionica, u nedelju 26.februara sa početkom u 19h organizuje Koncert polaznika. 

U okviru posjete Muzičkoj školi "Dr Vojislva Vučković" u Beogradu nastupaju i studenti Muzičke akademije sa Cetinja. Koncert studenata će se održati u Koncertnoj sali škole u subotu 25. februara sa početkom u 19h. 

Ovdje možete pronaći biografije predavača: 

prof. Vujadin Krivokapić (violina) - Vujadin Krivokapić je osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao u Školskom centru za muziku i balet "Vasa Pavić" u Podgorici, u klasi prof. Vilija Ferdinandija. Diplomirao je na FMU Beograd (Fakultet muzičke umetnosti)  1999. godine u klasi prof. Dejana Mihajlovića. 2001. godine je magistrirao takođe u klasi Dejana Mihajlovića na FMU Beograd. Nakon toga, 2002. godine upisuje magistarske studije na Fakultetu za muziku Montreal (Universite de Montreal, Faculte de musique) u Kvebeku, Kanada u klasi prof. Eleonore Turovsky. Magistrirao je 2004. godine. Laureat je više internacionalnih i studentskih takmičenja i konkursa među kojima se izdvaja stipendija dobijena od Montrealskog Univerziteta. 2008. je angažovan na Muzičkoj akademiji na Cetinju kao saradnik u nastavi u klasi prof. Grigory Kraska, gdje je trenutno angažovan kao vanredni profesor na studijskom odsjeku gudači, , Predmet- violina. Od 2019. godine obavlja dužnost prodekana za umjetnost na Muzičkoj akademiji Cetinje. Do sada je obavio značajan broj nastupa u zemlji i inostranstvu, među kojima se izdvajaju solistički cjelovečernji resitali u salama:  "Claude Champagne" u Montrealu, "Lee Foundation Theatre" u Singapuru, Musikverein i Haus der Musik u Beču, First Presbuterian Church u Trentonu, Bersinger Theatre u Lankasteru, Zheijang Conservatory u Hangzhou u Kini, velika scena CNP u Podgorici i dr. Pored pomenutih, održavao je i solističke resitale u: Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Italiji, Austriji, Rumuniji, Francuskoj, Turskoj, Rusiji, Kini, Singapuru, Americi i Kanadi. Predavao je na majstorskim kursevima u zemlji i inostranstvu, među kojima se izdvajaju University of Central Oklahoma, Transilvanijski univerzitet u Brasovu, Zheijang Conservatory Hangzhou u Kini, a aktivno je angažovan kao predavač na međunarodnom festivalu gudača u Perastu (Festival gudača u Perastu) od 2015. godine. Pokrivao je mjesto koncert-majstora u Crnogorskom Kamernom orkestru, Crnogorskim gudačima i Crnogorskom simfonijskom orkestru.  Nastupao je i sarađivao sa priznatim domaćim i stranim umjetnicima.

prof. Vladimir Domazetović (klavir)- Vladimir Domazetović je rođen u Baru 1976. godine. Po sticanju osnovnog muzičkog obrazovanja upisao se u klasu profesora Slave Gabrijelova kod kojeg je, po sopstvenim riječima, stekao najznačajnija iskustva i znanja o klavirskoj interpretaciji. Upisao je Muzičku akademiju u Titogradu kao najmlađi student Univerziteta Crne Gore. Studirao je i magistrirao na cetinjskoj Muzičkoj akademiji u klasi profesora V. Bočkarjova, a specijalističke studije završio u Parizu na Visokoj školi Alfred Cortot u klasi profesora Marijana Ribickog gdje je stekao diplomu pijaniste-izvođača. Laureat je republičkih i saveznih takmičenja bivše Jugoslavije. Sa šesnaest godina je bio pobjednik Prvog međunarodnog pijanističkog takmičenja u Novom Sadu i time je ušao u krug najuspješnijih mladih pijanista bivše SFRJ. Dobitnik je druge nagrade na Međunarodnom takmičenju u Rimu (1993) i bio je finalista uglednog pijanističkog takmičenja u Senigaliji (1994). Nastupao je više puta na festivalima Barski Ljetopis, Grad teatar-Budva, Espressivo, Dani muzike, Montenegro Music Festival, Nomus, Nimus i mnogim drugim. Ostvario je zapažene nastupe širom Evrope i snimao za više televizijskih i radio stanica. Nastupao je više puta u prestižnoj pariškoj dvorani Alfred Cortot, kao i u Poljskoj ambasadi i Jugoslovenskom kulturnom centru. Održao je više koncerata u okviru Nacionalne koncertne sezone u Srbiji 2008. godine. Ostvario je zapažene nastupe sa eminentnim orkestrima kao što su: Simfonijski orkestar RTVCG, Beogradska filharmonija, orkestar Virtuosi di Praga i italijanski orkestar Mitteleuropa. Pored solističkih nastupa ostvario je niz uspješnih koncerata interpretirajući kamernu muziku kao član klavirskog trija sa  V.Klenkovskim (klarinet) i K.Stanković (violončelo). Pohađao je seminare poznatih klavirskih pedagoga kao što su: Vladimir Viardo, Konstantin Bogino, Žan Fasina i Žak Ruvije. Za ostvarene rezultate na polju umjetnosti dobio je visoka društvena priznanja koja su mu uručena od strane Centra za savremenu umjetnost Podgorica, Skupštine opštine Bar i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU). Vladimir Domazetović je angažovan kao selektor muzičkog dijela programa festivala Barski Ljetopis. Docent je na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Prof. Petar Garić (klarinet)Petar Garić rođen je u Podgorici 1980. godine,  gdje je završio srednju muzičku školu, i to dva odsjeka, opšti-pedagoški i vokalno-instrumentalni – klarinet. Muzičku akademiju završio je na Cetinju, u klasi profesora Ante Grgina 2004. godine sa ocjenom 10 na završnom ispitu. Magistarske studije je takođe završio u klasi profesora Grgina na Muzičkoj akademiji Cetinje sa najvišom ocjenom na završnom koncertu. Još kao student počeo je da radi u Simfonijskom orkestru RTCG, na mjestu Prvi klarinet - Solista. U simfonijskom orkestru RTCG  radio je sve do prestanka rada te institucije. Od osnivanja Muzičkog centra Crne Gore radi u Crnogorskom Simfonijskom Orkestru na mjestu Prvi klarinet – Solista, i član je duvačkog ansambla Crnogorski duvači. Takođe, član je i jedan od osnivača Crnogorskog duvačkog kvinteta, ansambla koji se sastoji se od prvih duvača CSO. Umjetnički je rukovodilac Kamernog ansambla Kotor Arta. Njegovi studenti su danas predavači u većini muzičkih škola u Crnoj Gori.

prof. Zoran Zakrajšek (kontrabas)- Kontrabasista Zoran Zakrajšek  (1978, Podgorica )  potiče iz porodice eminentnih muzičkih pedagoga. Nakon završene niže i srednje muzičke škole Vasa Pavić u Podgorici, upisuje studije kontrabasa na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi renomiranog  prof. Pavela Aksamita gdje je diplomirao i magistrirao sa najvišom ocjenom. Usavršavao se u Holandiji u klasi prof. Carol Harte (USA). Polaznik je majstorskih kurseva kod pedagoga svjetskog renomea (Klaus Trumpf, Miloslav Gajdos, Duncan McTier, Zoran Marković, Paul Erhard, Ovidiu Badila i drugi). Dobitnik je i laureat brojnih nagrada na državnim i internacionalnim takmicenjima. Jedan je od najistaknutijih crnogorskih kontrabasista u domenu klasične muzike. Od 2007 godine angažovan je kao vođa sekcije i solo kontrabasista Crnogorskog Simfonijskog Orkestra (CSO). Kao vođa grupe  kontrabasa u CSO-u imao je privilegiju da nastupa pored vodećih svjetskih imena iz domena klasične muzike poput (Montserrat Caballe, Mischa Maisky, Ivo Pogorelić, Roman Simović, Denis Shapovalov, Stefan Milneković, Carlo Marcihione, Milos Karadaglić a sa dirigentima poput Ronald Zollman, Miroslav Homen, Bojan Sudjić, Darinka Matić-Marović, Uroš Lajovic, Miguel Romea, Mladen Tarbuk itd). Takođe, kao solista i kamerni muzičar sarađuje sa nekima od najistaknutijih crnogorskih umjetnika. U toku karijere imao je privilegiju da predstavlja Crnu Goru na raznim međunarodnim  festivalima i da nastupa u prestižnim koncertnim dvoranama poput: “Kotor Art”, “ A tempo”, “Espressivo”, “MIT”, “Sarajevska Zima”, “Nikšić Guitar Festival“, “Mediterranean notes”, “Radial System“ Berlin, „Crnogorsko Narodno Pozorište“, „Glinka“ San Peterburg, „Kolarčeva Zadudžbina“ Beograd itd. Već duži niz godina ostavaruje uspješnu saradnju sa „Festival gudača Perast“ kroz majstorske kurseve i koncerte. Kao istaknuti crnogorski umjetnik angažovan je na  Muzičkoj Akademiji na Cetinju.

 

 
 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.