Košarkaši Igokee iz Laktaša pobjednici Kupa Bosne i Hercegovine i učesnici ABA lige testirani u Podgorici




Košarkaši Igokee iz Laktaša pobjednici Kupa Bosne i Hercegovine i učesnici ABA lige testirani u Podgorici

FOTO GALERIJA

Košarkaši Igokee iz Laktaša, šestostrukog sampiona BIH i aktuelnog osvajača Kupa BIH, testirani su u Sportskom centru “Morača” u Podgorici.

Nastavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore igračima  su uzeli antropometrijske mjere i prezentirali podatke o visini tijela, procentualnom sadržaju masti u strukturi tijela košarkaša, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i parametre metabolizma. Takođe, izmjerene su i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Trener Dragan Bajić, kao i njegovi pomoćnici izrazili su zadovoljstvo što su na ovaj način dobili egzaktne parametre statusa igračkog kadra.

Mjerenje su obavili doc. dr Milovan Ljubojević i mr Pavle Malović.

Profesor Ljubojević je istakao da je KK Igokea još jedan klub iz ABA lige, koji je testiran od strane fakulteta, i da će podaci dobijeni ovim mjerenjem biti veoma koristan pokazatelj u modeliranju antropoloških karakteristika vrhunskih sportista koji pretenduju da igraju na ovom nivou takmičenja.

Medijske objave:

https://m.cdm.me/sport/ostali-sportovi/kosarkasi-igokee-testirani-u-podgorici/

https://www.mladiniksica.me/kosarkasi-igokee-iz-laktasa-pobjednici-kupa-bosne-i-hercegovine-i-ucesnici-aba-lige-testirani-u-podgorici/amp/

 

Image

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.