Materijali za vježbe




U prilogu su materijali potrebni za praćenje vježbi. Materijali sa prvih 5 termina vježbi su pokriveni regularno održanom nastavom. Molimo da prođete materijal za šesti termin vježbi i da predmetnom saradniku uputite eventualna pitanja i nejasnoće, putem e-maila na milosb@ucg.ac.me.

U sklopu posebne objave za ovaj predmet, biće pridruženi i dodatni materijali, koji mogu olakšati savlađivanje gradiva, posebno djelove koji se odnose na Microsoft Word / Libre Office Writter i Microsoft Excel / Libre Office Calc.

Kako bi za ispit bili što spremniji, za materijale V7-V12 treba da instalirate na svojim računarima Libre Office (koji je open source - besplatna varijanta Microsoft Office-a).

Vježbe V7-V9, odnosno V10-V12, koje se odnose na dva dijela ispita (Microsoft Word / Libre Office Writter i Microsoft Excel / Libre Office Calc) treba da, u slučaju da se nastava ne bude održavala u ovim sedmicama, samostalno uradite, prateći uputstva sa predavanja, postavki vježbi, i dodatnih materijala. Dio koji se odnosi na Excel/Calc ima i odgovarajuća rješenja, koja su takođe objavljena u sklopu priloga ovog obavještenja.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.