Prezentacija evropske, neprofitne i apolitične organizacije BEST (Board of European Students of Technology)




U četvrtak 29. februara u 9h u Sali 208 će se održati kratka prezentacija evropske, neprofitne i apolitične organizacije BEST (Board of European Students of Technology) za studente Metalurško-tehnološkog fakulteta.

Ova organizacija na Univerzitetu Crne Gore postoji od 2011. godine, i od tada neprekidno djeluje i pruža raznovrsne mogućnosti za razvoj i napredak studenata. Glavni cilj BEST-a jeste poboljšanje kvaliteta obrazovanja, kao i promovisanje i kreiranje prilika za neformalnu edukaciju studenata, sve u svrhu razvoja njihovih znanja i vještina, razmjene iskustava, izgradnje internacionalne mreže kontakata i promovisanja vrijednosti kao što su međunarodna saradnja, tolerancija i otvorenost prema drugim kulturama. Kao lokalna grupa u Podgorici, na godišnjem nivou organizuje nekoliko projekata, a neki od njih su: Dani inženjera – Najveći projekat organizacije, koji za cilj ima promociju kreativnosti i inovacija koje inženjerske nauke nose sa sobom. Sastoji se iz tri segmenta:

STEMcon - konferencija koja okuplja prepoznate profesionalce i stručnjake iz STEM oblasti i pruža studentima priliku da prošire svoje znanje i čuju više o temama koje nemaju priliku obrađivati na fakultetu.

EBEC Challenge - najveće studentsko inženjersko takmičenje, koje okuplja preko 20 studenata koji se takmiče u dvije kategorije - timski dizajn i studija slučaja, gdje imaju priliku da testiraju svoje znanje i kreativnost.

BESTutorial - dvije jednodnevne radionice namijenjene studentima s ciljem unapređenja njihovih tvrdih i mekih vještina.

BEE (BEST Educational Event) – Dvodnevna radionica vođena od strane profesora ili stručnjaka iz odabrane oblasti, koja pruža studentima priliku za dodatnim vježbanjem i unapređenjem znanja i vještina stečenih na fakultetu.

Kako su studenti glavna potpora BEST-a, pomenuta organizacija dva puta godišnje vrši prijem novih članova, i to na početku zimskog i ljetnjeg semestra.

Pozivaju se studenti svih studijskih programa da prisustvuju kratkoj promociji (15 min.) ove organizacije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.