Proizvedena prva serija brendiranog maslinovog ulja UCG-a Oleum Olivarum




Proizvedena prva serija brendiranog maslinovog ulja UCG-a Oleum Olivarum

FOTO GALERIJA

Na Univerzitetu Crne Gore proizvedena je prva serija brendiranog univerzitetskog maslinovog ulja Oleum Olivarum dobijenog iz prve berbe maslina zasađenih na području kampusa Univerziteta Crne Gore.

Oleum Olivarum je organsko i visoko kvalitetno maslinovo ulje, nastalo spojem kvaliteta masline, stručnog i znalačkog upravljanja procesom proizvodnje. Univerzitetsko maslinovo ulje dobijeno je postupkom hladnog cijeđenja neprskanih i ručno ubranih plodova maslina, u skladu sa ekološkim standardima limitirane proizvodnje i kontrolom kvaliteta sprovedenom od strane Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Ovo maslinovo ulje prestavlja produkt prijateljstva Univerziteta Crne Gore i brojnih partnera koji su pokazali privrženost i posvećenost zajedničkim vrijednostima društva znanja, međunarodnog prosperiteta i ekološke odgovornosti,  povodom čega će im na poklon biti date prve bočice Oleum Olivarum-a.

Podsjećanja radi, stabla maslina su u periodu od 2018 - 2020. godine, u okviru univerzitetskog kampusa u Podgorici, sadili visoki crnogorski zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori, predstavnici akademske i privredne zajednice, povodom raznih jubilarnih svečanosti, bilateralnih sastanaka i međunarodnih skupova, poput proslave 140 godina od međunarodnog priznanja Crne Gore na Berlinskom kongresu, proslave 45 godina od osnivanja Univerziteta Crne Gore i IV Rektorskog foruma Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana.

Shodno svojoj misiji i ulozi u crnogorskom društvu, Univerzitet Crne Gore će nastaviti da podstiče ispunjenje ciljeva koji se tiču podizanja nivoa ekološke svijesti i kulture, investiranja u zdraviju budućnost naše države, promocije društveno odgovornog ponašanja prema budućoj studentskoj i građanskoj populaciji, kao i njegovanja uloge i značaja organske proizvodnje.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/proizvedena-prva-serija-brendiranog-maslinovog-ulja-ucg-a-oleum-olivarum

http://rtcg.me/vijesti/ekonomija/307146/ucg-proizveo-maslinovo-ulje-oleum-olivarum.html

https://www.antenam.net/drustvo/186170-proizvedena-prva-serija-brendiranog-maslinovog-ulja-ucg-a-oleum-olivarum

https://www.pobjeda.me/clanak/proizvedena-prva-serija-brendiranog-maslinovog-ulja-ucg-a-oleum-olivarum?page=1

https://www.cdm.me/ekonomija/univerzitet-crne-gore-proizveo-prvu-seriju-brendiranog-maslinovog-ulja-oleum-olivarum/

https://www.bokanews.me/region/proizvedena-prva-serija-brendiranog-maslinovog-ulja-ucg-a-oleum-olivarum/

https://kodex.me/clanak/226904/proizvedena-prva-serija-brendiranog-maslinovog-ulja-ucg-a-oleum-olivarum



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.