Časopis "Agriculture and Forestry" klasifikovan u Q3 kategoriju




Časopis "Agriculture and Forestry" klasifikovan u Q3 kategoriju

Na najnovijoj rang listi naučnih časopisa koja je objavljena na sajtu Scientific Journal Rankings – SJR časopis „Agriculture and Forestry“ (Poljoprivreda i šumarstvo), čiji je izdavač Univerzitet Crne Gore – Biotehnički fakultet, klasifikovan je u kvalitativnu kategoriju Q3 (https://www.scimagojr.com/journalsearch.php?q=37388&tip=sid&clean=0). Klasifikacija je urađena na osnovu podataka Scopus Elsevier.

Prema podacima SJR rangirani su časopisi iz 239 zemalja svijeta. Najnovije rangiranje se odnosi na mjerljive indikatore tokom 2020. godine kada je naš časopis obilježio 65 godina postojanja. Poljoprivreda i šumarstvo izlazi kvartalno (četiri sveske godišnje). Tokom 2020. publikovano je 84 rada autora iz čak 34 zemlje, što je izuzetan doprinos međunarodnoj vidljivosti Univerziteta Crne Gore i Biotehničkog fakulteta. Časopis se, takođe, nalazi i u bazi Clarivate Analytics (Web of Science Coverage: Zoological Record).

Inače, naučni časopis "Agriculture and Forestry" (Poljoprivreda i šumarstvo) počeo je da izlazi  1955. godine. Glavni urednik od 2014. godine je doc. dr Milić Čurović.   

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/ucg-casopis-agriculture-and-forestry-klasifikovan-u-q3-kategoriju

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.