Posjeta prof. dr Stamatine Kallithrake Biotehničkom fakultetu u okviru Erasmus+ programa




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prof. dr Stamatina Kallithrake (Agricultural University of Athens, Department of Food Science and Human Nutrition) boravila je na Biotehničkom fakultetu u Podgorici u periodu od 18. 07. do 22. 07. 2022. godine, u okviru Erasmus+ programa. Rukovodilac projekta sa crnogorske strane je prof. dr Radmila Pajović Šćepanović.

Tokom posjete profesorice sa Poljoprivrednog fakulteta u Atini, organizovana je degustacija dvadeset vina napravljenih na Oglednom imanju Biotehničkog fakultetu, u procesu izrade master rada kandidata Duška Vuletića.

Pored dvije pomenute profesorice, u degustacionom timu, u svojstvu sertifikovanih degustatora u Crnoj Gori, učestvovale su i doc. dr Danijela Raičević i dr Tatjana Popović, kao i Danijela Zuber dipl.ing i mr Biljana Knežević.

Renomirana profesorica iz Grčke, tokom svoje posjete enološkoj laboratorija Biotehničkog fakulteta, dala je predloge i sugestije koje će doprinijeti boljem i uspješnijem radu laboratorije, a takođe su dogovoreni i modeli buduće naučne saradnje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.