Posjeta prof. dr Stamatine Kallithrake Biotehničkom fakultetu u okviru Erasmus+ programa

22.07.2022


Prof. dr Stamatina Kallithrake (Agricultural University of Athens, Department of Food Science and Human Nutrition) boravila je na Biotehničkom fakultetu u Podgorici u periodu od 18. 07. do 22. 07. 2022. godine, u okviru Erasmus+ programa. Rukovodilac projekta sa crnogorske strane je prof. dr Radmila Pajović Šćepanović.

Tokom posjete profesorice sa Poljoprivrednog fakulteta u Atini, organizovana je degustacija dvadeset vina napravljenih na Oglednom imanju Biotehničkog fakultetu, u procesu izrade master rada kandidata Duška Vuletića.

Pored dvije pomenute profesorice, u degustacionom timu, u svojstvu sertifikovanih degustatora u Crnoj Gori, učestvovale su i doc. dr Danijela Raičević i dr Tatjana Popović, kao i Danijela Zuber dipl.ing i mr Biljana Knežević.

Renomirana profesorica iz Grčke, tokom svoje posjete enološkoj laboratorija Biotehničkog fakulteta, dala je predloge i sugestije koje će doprinijeti boljem i uspješnijem radu laboratorije, a takođe su dogovoreni i modeli buduće naučne saradnje.

Broj posjeta : 188

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.