Upis studenata koji posjeduju diplomu u obimu od 240 ECTS na drugu godinu master studija
Upis studenata koji posjeduju diplomu u obimu od 240 ECTS na drugu godinu master studija

Obavještavaju se kandidati koje žele da se upišu direktno na drugu godinu master studija (akademskih i primijenjenih), prema članu 119b (stav3) Zakona o visokom obrazovanju, da prijave za upis trebaju predati u terminu predviđenom za upis u prvu godinu master studija. Kandidati kod odabira studijskog programa trebaju voditi računa o kompatibilnosti prethodnog nivoa obrazovanja. Uz prijavu kandidati predaju Diplomu ili Uvjerenje o završenim studijama i Uvjerenje o položenim ispitima.

Prijavljeni kandidati su u obavezi da polažu prijemni ispit  https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1243/objava/165844-informacija-za-prijemni-ispit-za-upis-na-master-studije u istim terminima kada polažu i kandidati koji se upisuju na prvu godinu studija, a prema rasporedu koji će biti istaknut na web stranici Fakulteta.

Komisija za upis na drugu godinu studija cijeniće kompatibilnost prethodnog nivoa obrazovanja sa željenim studijskim programom i o tome obavijestiti zainteresovane kandidate.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.