Ivana Rondović, najbolji student Biotehničkog fakulteta




Ivana Rondović, najbolji student Biotehničkog fakulteta

O putu do uspjeha, zalaganjima, motivaciji, planovima za budućnost i savjetima za mlađe kolege razgovarali smo sa Ivanom Rondović, najboljim studentom Biotehničkog fakulteta (9.09) za 2018/19. godinu.

 

UCG: Proglašeni ste za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku godinu, šta za vas predstavlja ova nagrada?

Rondović: Iskrena da budem, nisam se nadala ovoj nagradi ili tituli najboljeg studenta svoga fakulteta. Sve što radim je isključivo zarad sopstvenog zadovoljstva i da bih se izgradila kao individua. Ovo priznanje mi je podstrek u leđa, lijepo je znati da je vaš trud i rad nagrađen.

 

UCG: Koliko je odricanja bilo potrebno da bi se postigao navedeni uspjeh?

Rondović: Zarad učenja, uspjeha i rada na sebi uvijek bih se odrekla sitnih zadovoljstava. Ne smatram da sam se odrekla prioritetnih stvari, a dobra organizacija je učinila da na svakom životnom polju budem prilično aktivna i postignem mnogo. Odricanja je bilo, ali po nekom zakonu prirode odricanje je ono što prati uspijeh.

 

UCG: Kojim aktivnostima na fakultetu ste se bavili i koliko mislite da su pomogle u sticanju određenih znanja i vještina? 

Rondović: Aktivnosti koje sam praktikovala, a koje su doprinijele mom usavršavanju i sticanju dodatnog znanja za buduću profesiju su: učenje i prikupljanje informacija putem literature koja nije predviđena za predmete koje sam slušala, posjete konferencijama, praktičan rad, upoznavanje naučnika i stručnjaka iz određenih oblasti.

 

UCG: Šta je za vas predstavljalo motivaciju tokom studija?

Rondović: Motivaciju bih povezala sa budućim vizijama. Vidim sebe kao prehrambenog tehnologa i to je ono u čemu, jednostavno, pronalazim zadovoljstvo. Nadam se da ću uspjeti da uz dalje obrazovanje i edukaciju na bilo koji način doprinijeti usvavršavanju u svojoj struci.

 

UCG: Koje zadatke i ciljeve ste postavili sebi za predstojeći period, u domenu profesionalnog usavršavanja?

Rondović: Nakon završenih osnovnih studija želim da nastavim specijalističke studije, nakon toga magistarske , a iskreno se nadam da će se jednog dana moj rad krunisati doktoratom. Smatram da sam još uvijek na početku sopstvenog usavršavanja i da je praktično usavršavanje nešto što dolazi. Cilj mi je da bavim samostalnim istraživanjem, posjetim naučne skupove i proširim listu kontakata.

 

UCG: Koju poruku biste poslali generacijama koje će se u budućnosti opredijeliti za vaš fakultet?

Rondović: Budućim kolegama i koleginicama poručujem da je Poljoprivreda i ishrana stanovništva budućnost, jedan svjetski prioritet koji je izuzetno human. Smatram da Crna Gora pruža velike mogućnosti što se tiče domena poljoprivrede, međutim samo osobe koje su izuzetno stručne to mogu prepoznati. Širite i stičite znanje, radite puno i učinite da naša zemlja iskoristi svoje poljoprivredne potencijale jer na mladima budućnost ostaje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.