SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - memorandum o saradnji




SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - memorandum o saradnji

 

 

Predsjednica Upravnog odbora Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Marina Jočić sastala se danas sa dekanom Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore prof. dr Milanom Markovićem i rukovoditeljkom FPN-ovog studijskog programa Medijske studije i novinarstvo prof. dr Natašom Ružić.

Povod za današnji sastanak bio je memorandum o saradnji, zaključen 25. marta ove godine između ovog javnog preuzeća i FPN-a, kojim se predviđa uključivanje studenata novinarstva u rad na medijskom izvještavanju o dešavanjima u nacionalnim parkovima Crne Gore. 

Na sastanku su razmatrani načini na koje bi se, kroz različite forme novinarskog angažmana, FPN-ovim studentima novinarstva moglo omogućiti da steknu vrijedan uvid u prirodna i kulturna bogatstva kojima raspolažu naši nacionalni parkovi, kao i u relevantna društveno-politička pitanja koja se tiču ekologije, održivog turizma i zaštite životne sredine. 

U saradnji koja je uspostavljena danas novo rukovodstvo JP za nacionalne parkove Crne Gore prepoznaje šansu za unapređenje raznovrsnosti i kvaliteta medijske prezentacije naših nacionalnih parkova i njihove jedinstvene turističke ponude domaćim i inostranim gostima. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.