Pripravnički staž u ambasadi Grčke u Podgorici




Poštovane/i,

Obavještavamo Vas da je Ministarstvo inostranih poslova Grčke dalo saglasnost na prijedlog Ambasade, da se angažuju pripravnici sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore. Odabrani studenti će moći da provedu period od 3 mjeseca kao pripravnici u ambasadi, po odobrenju Centra za diplomatske studije u Atini.

Zainteresovani studenti će prvo morati da budu intervjuisani, a ako budu izabrani, moraće da podnesu biografiju i pismo preporuke zajedno sa prijavom. Trebalo bi da posjeduju napredni nivo engleskog jezika, kako za verbalnu tako i za pismenu komunikaciju. Poznavanje bilo kog nivoa grčkog jezika će biti dodatna prednost, jer bi se mogli, na primjer, upisati na časove grčkog jezika koje Ambasada nudi u Podgorici. Međutim, to nije preduslov.

Ponuda se odnosi na jednog studenta na tromjesečni period, a podliježe saglasnosti Centra za diplomatske studije Ministarstva spoljnih poslova u Atini. Za vrijeme pripravničkog staža studenti treba da budu obuhvaćeni sistemom socijalnog osiguranja Crne Gore, za medicinske potrebe. Staž ne podrazumijeva naknadu.

Vjerujemo da je ovo dobra šansa za odabrane da se upoznaju sa aktuelnim radom u ambasadi i unaprijede svoj obrazovni razvoj.

Za više informacija obratiti se ambasadi Grčke u Podgorici.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.