Ministarka kulture i medija susrela se sa studentima Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti Medijskih studija i novinarstva, koji će se posvetiti ovoj važnoj profesiji i postati ključni akteri društveno-političkih događaja, treba da zadrže svoj glas i neprestano doprinose društvu time što će tokom svog rada saopštavati istinu, poručila je dr Tamara Vujović, ministarka kulture i medija u Vladi Crne Gore.

Ministarka je posjetila FPN i susrela se sa studentima povodom 4. aprila, Dana studenata, ukazujući na izuzetan značaj koji njeno ministarstvo daje studentima u svim politikama tog resora.

„Raduje nas veliko interesovanje koje vlada za Fakultet političkih nauka i studijski program Medijske studije i novinarstvo. Očekujemo jedno bogatstvo i još veći medijski pluralizam kad mladi završe ovaj fakultet“, navela je ministarka Vujović.

Govoreći o saradnji sa akademskom zajednicom, ukazala je da su u okviru Medijske strategije predvidjeli brojne aktivnosti gdje će im ona biti partner i istakla da od Mreže očekuju da svi stejkholderi daju maskimalan doprinos kako bi Crna Gora živjela u zdravom medijskom okruženju.

Govoreći o bezbjednosti novinara, rekla je da su u medijskim zakonima i kroz Medijsku strategiju predvidjeli formiranje brze i promptne reakcije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, tužilaštva i sudstva u slučaju napada na novinare.

„Radimo na više polja da bi svi medijski poslenici mogli da daju puni doprinos i da rade svoj posao slobodno i odgovorno“, poručila je.

Tokom susreta sa studentima ministarka i njeni saradnici saslušali njihove dileme i izazove koji se odnose na novinarsku profesiju.

Direktor Direktorata za medije Neđeljko Rudović, poručio je da je studentima da je Crnoj Gori potrebno profesionalno i odgovorno novinarstvo, a da se na Fakultetu nalaze ljudi koji će biti u skorijoj budućnosti nosioci važne uloge.

„Važno je da mladi novinari budu svjesni svojih mogućnosti, ali i odgovornosti“, naveo je Rudović.

Studentima su predočili kako izgledaju nova rješenja u  tri medijska zakona koje Ministarstvo kulture i medija priprema za skoro izjašnjenje na Vladi i slanje Skupštini na razmatranje i usvajanje.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.