Večeri socijalne politike i socijalnog rada - Osobenosti kulture siromaštva u Crnoj Gori sa MSc Dajanom Zečević




Večeri socijalne politike i socijalnog rada - Osobenosti kulture siromaštva u Crnoj Gori sa MSc Dajanom Zečević

Studijski program socijalna politika i socijalni rad Fakulteta političkih nauka UCG i Vijeće studenata Fakulteta političkih nauka (VSFPN) realizuju stručne debate ,,Večeri socijalne politike i socijalnog rada“.

Cilj navedene aktivnosti ogleda se u promociji socijalne politike i socijalnog rada u Crnoj Gori kroz aktuelizaciju tema od šireg javnog interesa.

Učešće u diskusijama i debatama uzeće mladi stručnjaci iz humanističkih profesija, koji su istraživački aktivni u javnom sektoru, civilnom društvu i međunarodnim organizacijama.

U sklopu sedme aktivnosti, koja će biti održana u utorak, 23. aprila 2024. godine sa početkom u 17h u sali 5, MSc Dajana Zečević govoriće na temu ,,Osobenosti kulture siromaštva u Crnoj Gori“, nakon čega će uslijediti diskusija.

U uvodnom dijelu biće rečeno nešto više o teoriji o kulturi siromaštva i osnovnim postulatima na kojima se ona zasniva.

Drugi deo izlaganja će obuhvatiti prezentaciju metodološkog okvira na kom je bazirano istraživanje.
Treći i ujedno zaključni dio izlaganja biće posvećen predstavljanju glavnih nalaza do kojih se došlo na osnovu istraživanja međugeneracijske transmisije siromaštva u Crnoj Gori, kao i preporukama za buduće pravce djelovanja u ovoj oblasti.

Link za prijave: https://forms.gle/VutTGjwWejmnpBte7 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.