Obavještenje o gostujućem predavanju




Ove nedjelje umjesto predavanja u redovnom terminu, studenti su pozvani da prisustvuju gostujućem predavanju dr Stephena Quinlana, višeg istraživača u oblasti političkih nauka u GESIS – Leibniz institutu za društvene nauke u Manhajmu u Njemačkoj. Predavanje će se održati u srijedu, 24. aprila u 12h u sali V.

Stephen Quinlan se smatra jednim od vodećih evropskih autoriteta u oblasti političkog ponašanja, specijalizovan je za uporedno izborno ponašanje i javno mnjenje, prognoze izbora, javno mnjenje o EU i uticaj društvenih medija na politiku. Doktorirao je političke nauke na Univerzitetu College Dublin i bio gostujući istraživač na Australijanskom nacionalnom univerzitetu u Kanberi, Stanford univerzitetu, Univerzitetu u Ajovi i Univerzitetu u Montrealu.

Steveova istraživanja objavljena su u različitim časopisima društvenih nauka, uključujući Communication and Society, Party Politics, Electoral Studies, Perspectives on Politics, The European Political Science Review, i The International Journal of Forecasting.

U GESIS-u, Steve vodi projekat Komparativne studije izbornih sistema (CSES), gdje upravlja sekretarijatom projekta, specijalista je za makropolitičke podatke i član je upravnog odbora projekta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.