Sadržaj za nastavu VI i VII sedmice




Poštovani studenti,

 

u dodatku obavještenja možete pronaći materijale koji Vam mogu poslužiti za djelimično nadoknađivanje onoga što je trebalo biti predavano VI i VII sedmice po akademskom kalendaru i ECTS katalogu predmeta Istorija balkanskih odnosa. Tematska cjelina su odnosi između balksnkih država u najvećem dijelu XIX i početkom XX vijeka. Radi lakše obrade navedenog peroda, potrebno je prezentacije ispratiti sa osnovnom i dodatnom literaturom na predmetu, a u najvećem dijelu Istorijom Balkana Stevana K. Pavlovića i Istorijom Balkana Leftena Stavrijanosa.

Kad je riječ o seminarskim radovima, pozivaju se studenti da iste rade konsultujući online izvore akademskih članaka kao što su Google.scholar, Hrcak.srce ili Jstor. org. Plan slanja seminarskih radova ostaje isti kao i do sada, s tim što studenti mogu radove poslati do 1. aprila, ukoliko su trebali da iste pošalju u Vi i VIII sedmici akademskog kalendara.

Ukoliko ne dođe do promjena, dio gradiva koji se priprema za I test biće iz knjige Stevana Pavlovića, do 170. strane.

Za sve ostale pojedinosti možete se obratiti saradniku na mejl. Literaturu za pripremu testa u PDF-u takođe možete tražiti saradiku na mejl.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.