RYCO PROJEKAT: Studentkinje Fakulteta političkih nauka prezentovale svoje tekstove




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studentkinje Fakulteta političkih nauka UCG-a Safeta Ljuca, Anđela Minić i Aleksandra Kovačević pod mentorstvom prof. dr Nataše Ružić, povodom završetka RYCO projekta prezentovale su deset tekstova koji su rezultat tromjesečnog rada. Glavni događaj u okviru projekta bila je prezentacija koju je crnogorski tim, kao domaćin, upriličio za predstavnike RYCO organizacije,  učesnike programa i goste.

Mentorica prof. dr Nataša Ružić rekla je da je rad na ovom projektu za nju predstavljao dodatno pedagoško iskustvo, te da je uvijek lijepo raditi sa studentima.

“Predavači nikada samo ne dijele znanje. Mi smo u poziciji nekoga ko prenosi znanje mladima, ali i nekoga ko od njih uči”, istakla je ona.

Šef Regionalne kancelarije za mlade u Crnoj Gori Edin Koljenović, bliže je upoznao prisutne sa radom ove organizacije i istakao bitnost regionalne saradnje mladih. 

“Nakon konflikata iz 90-ih godina mi i dalje imamo snažnu potrebu za povezivanjem mladih ljudi i osnivanje regionalnih kancelarija bila je strateška odluka vlada zemalja osnivača naše organizacije. Sve što se dešava na nivou regionalnih politika, gubi smisao bez saradnje mladih”, poručuje Koljenović.

U projektu je učestvovalo šest timova iz  regiona: Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Srbije, Kosova, kao  i Crne Gore. Timovi su pod rukovodstvom mentora radili na pričama koje su posvećene mladima i koje će uskoro biti objavljene.

Cilj projekta je povezivanje mladih iz regiona, razbijanje kulturalnih predrasuda i saradnja na stvaranju produktivnije sredine za mlade ljude. 

Po završetku projekta uslijedila je ceremonija uručenja sertifikata i vrijednih nagrada studentima  koji su učestvovali u projektu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.