Nastavni sadržaj za tematske cjeline nakon II svjetskog rata; Obavještenje o ispitu; Literatura za pripremu ispita; Ispitna pitanja




Obavještavaju se studenti koji slušaju predmet Istorija balkanskih odnosa da će se predispitne provjere znanja obaviti cjelovito sa završnim ispitom, a na osnovu Odluke Senata Univerziteta Crne Gore o izmjenama nalina polaganja ispita i predispitnih provjera znanja u slučaju kada se na završnom ispitu polaže cjelokupno gradivo. O terminu održavanja ispita, koji će biti usmeno, studenti će biti naknadno obaviješteni, a nakon okončanja ili ublažavanja vanrednih mjera u cilju suzbijanja novog koronavirusa Covid19.

U dodatku obavještenja, studenti mogu pronaći ispitna pitanja kao i cjelokupnu literaturu u PDF formatu za pripremu ispita. 
Knjigu, koja služi za pripremu nastavnih oblasti do 1945. godine studenti mogu preuzeti na ovom LINK-u.
Knjigu, koja služi za pripremu nastavnih oblasti nakon 1945. godine, studenti mogu preuzeti na ovom LINK-u.

Treći dio, koji obuhvata period nakon 1945. godine, ali uz određena pojašnjenja najznačajnijih događaja iz istorije balkanskih odnosa ali i tematske cjeline koje obuhvataju period nakon 2000. godine, studenti mogu preuzeti iz dodatka obavještenja. Ispitna pitanja su bila teme za seminarski rad, tako da se studenti  upućuju na obavještenje o temama za seminarske radove kako bi preuzeli ispitna pitanja.

U dodatku obavještenja se nalazi i prezentacija u kojoj su obrađene tematske cjeline nakon II svjetskog rata. Cjeline su obrađene integralno, radi lakšeg konsultovanja literature, prvenstveno Kremptona.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.