Informacije o upisu u studijsku 2023/24 godinu




Informacije o upisu u studijsku 2023/24 godinu

Obavještavamo sve zainteresovane kandidate da će se upis nove generacije studenata u studijskoj 2023/24. godini na Metalurško-tehnološki fakultet Univerziteta Crne Gore i ove godine obaviti elektronskim putem. Uputstvo za upis putem elektronske platforme upisi.edu.me biće objavljeno u konkursu za upis  koji Univerzitet Crne Gore objavljuje krajem juna u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu  www.ucg.ac.me.

Više informacija o upisu putem platforme upisi.edu.me se može vidjeti u video objašnjenju:

Uputstvo za elektronski upis u prvu godinu osnovnih studija

Za maturante koji se upišu na Univerzitet Crne Gore, u studijskoj 2023/24. godini, obezbijeđeni su besplatni čitači za lične karte, u cilju stavljanja u funkciju digitalnog servisa Univerziteta Crne Gore – elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju, koji je preduslov za upis i omogućava da se ugovori o studiranju potpisuju i čuvaju elektronski, putem platforme upisi.edu.me, bez potrebe za fizičkim dolaskom studenata u studentsku službu Fakulteta.

Koraci za upis i potpisivanje ugovora o studiranju su sljedeći:

  1. Kandidat aktivira novu ličnu kartu na sajtu https//www.gov.me/clanak/preuzmite-softwer na linku Aktiviraj ličnu kartu. 
  2. Kandidat se prijavljuje za upis putem platforme edu.me
  3. Kandidat koji se nalazi na rang listi predaje originalnu dokumentaciju studentskoj službi, upisuje se i od referenta dobija čitač lične karte.
  4. Student elektronski potpisuje ugovor o studiranju putem platforme edu.me
  5. Referent za studentska pitanja provjerava da li je kandidat potpisao ugovor i izdaje mu indeks, nakon što se uvjeri da li je kandidat zaključio ugovor o studiranju.

Dekanat MTF-a



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.