Za svjetsko znanje siguran korak: Muzička akademija




Za svjetsko znanje siguran korak: Muzička akademija

Pored tradicije, razvoja, napretka, znanja ili dostignuća sliku cjelokupnog društva u velikoj mjeri upotpunjuje postojanje akademija lijepih umjetnosti. U Crnoj Gori, smještena u srcu prijestonice Cetinja, u zgradi bivšeg britanskog poslanstva, Muzička akademija dio je crnogorskog identiteta.

Akademija sa izuzetnim uspjehom decenijama edukuje visokokvalitetne, sposobne, kreativne i međunarodno kompetitivne i kompetentne profesionalce koji oblikuju, kreiraju i definišu kulturnu scenu Crne Gore. Primarno uticavši na kontinuitet muzičkog stvaralaštva i naučne misli o muzičkoj umjetnosti, formirala je kadrove koji su dali neprocjenjiv pečat ne samo kulturnoj sceni Crne Gore već i šire.

Muzička akademija danas je međunarodno prepoznatljiva umjetnička i obrazovna institucija s razvijenim odsjecima i smjerovima, ciklusima studiranja, kao i izraženim umjetničkim i naučnim aktivnostima i rezultatima.

Više informacija o Muzičkoj akademiji možete naći na internet stranici Studentski informator – Muzička akademija, dok informacije o upisu možete pronaći na Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upis i procedure.

Da li ste čuli i našu poslednju novost: Za maturante koji upišu Univerzitet Crne Gore obezbijeđeni su čitači za lične karte.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.