Za svjetsko znanje siguran korak: Metalurško-tehnološki fakultet




Za svjetsko znanje siguran korak: Metalurško-tehnološki fakultet

Metalurško-tehnološki fakultet osnovan je 1973. godine sa misijom da, primjenom savremenih metoda obrazovanja povezanim sa naučnoistraživačkim procesom, obrazuje mlade i kvalitetne stručnjake, koji će biti osposobljeni da svojim znanjem i radom podstiču dalji razvoj u oblastima  tehnološkog inženjerstva, inženjerstva materijala i zaštite životne sredine.  Znanja i vještine koje studenti stiču na MTF-u zasigurno će im omogućiti konkurentnost na tržištu, kao i osnovu za dalje stručno i naučno usavršavanje. Izborom i izučavanjem pojedinih užih oblasti (modula) na Fakultetu  omogućiće im:

  • uspješan rad u oblastima projektovanja, vođenja, kontrole i unapređenja tehnološkog procesa proizvodnje različitih organskih i neorganskih proizvoda;
  • dizajniranje metalnih, keramičkih, polimernih i kompozitnih materijala;
  • razvoj materijala za skladištenje energije;
  • ispitivanje i unapređenje sastava, strukture, svojstava materijala i njihove primjene;
  • planiranje, izbor i primjenu određenih tehnologija zaštite životne sredine.

Više informacija o Metalurško-tehnološkom fakultetu možete naći na internet stranici Studentski informator – Metalurško-tehnološki fakultet, dok informacije o upisu možete pronaći na Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upis i procedure.

Da li ste čuli i našu poslednju novost: Za maturante koji upišu Univerzitet Crne Gore obezbijeđeni su čitači za lične karte.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.