Studenti Univerziteta Crne Gore osvojili prva tri mjesta na takmičenju u programiranju Infinite Loop




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studentska organizacija EESTEC LC PODGORICA organizovala je, u subotu, 26. marta  u sali L1/Amplitudo, takmičenje u programiranju pod nazivom Infinite Loop na kom je učestvovalo 10 timova sa sva tri crnogorska univerziteta. Studentima Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore pripala su prva dva mjesta, dok je treće mjesto osvojio tim sa Elektrotehničkog fakulteta UCG.

Ovogodišnji zadatak takmičenja koje se održava drugu godinu zaredom, bila je streaming aplikacija na crnogorski način, pri čemu su učesnici bili slobodni u izboru programskog jezika koji će koristiti. Studenti su imali šest sati da napišu svoj kod za aplikaciju. Vizuelnu prezentaciju i sam kod, ocijenila je stručna komisija u kojoj su bili: prof. dr Vesna Popović-Bugarin i dr Miloš Brajović.

U pobjedničkom timu D++ bili su Aleksandar Asanovski i Ognjen Barović.  Drugo mjesto pripalo je Jovanu VukovićuTrećeplasirana ekipa sa Elektrotehničkog fakulteta je ekipa Turing koju su činili studenti sa master studija Računari Vasilisa Mijušković i Andrija Peruničić.

Na samom otvaranju takmičenja, prisutnima su se obratili i prijatelji takmičenja, ispred Naučno-tehnološkog parka Crne Gore inspirativan govor održao je Radivoje Drobnjak, programski menadžment, dok je ispred EYCA omladinske kartice govor održao Jugoslav Radović, izvršni direktor NVO Centar za omladinsku edukaciju. Savez studenata Elektrotehničkog fakulteta bio je srebrni sponzor takmičenja, dok je RedBull kao robni sponzor obezbjedio osvježenje za sve učesnike i organizatore takmičenja.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.