Medicinski fakultet

Profesor Bjelović održao predavanje na temu liječenja karcinoma želuca u eri minimalno invazivne  hirurgije
U okviru Kontinuirane medicinske edukacije  danas je održao predavanje na Medicinskom fakultetu prof.dr Miloš Bjelović na temu:

" Liječenje karcinoma želuca u eri minimalno invazivne  hirurgije "

Dr Miloš Bjelović je redovni profesor hirurgije sa 30 godina iskustva u zdravstvu. Iskusan hirurg koji posjeduje vještinu i znanje potrebno za dobru kliničku procjenu i izvođenje širokog dijapazona hirurških procedura u oblasti hirurgije digestivnog sistema, koristeći otvoreni/klasičan i minimalno invazivni (laparoskopski i torakoskopski) pristup. Hirurg koji je u prethodnih 10 godina uradio više od 3500 hirurških procedura i više od 3000 endoskopskih procedura.

Edukovan u najprestižnijim svjetskim Centrima u naprednim minimalno invazivnim hirurškim i endoskopskim procedurama. Lider u oblasti minimalno invazivne hirurgije. Konsultant u oblasti hirurgije gornjeg digestivnog trakta i hirurgije gojaznosti u nekoliko univerzitetskih i opštih bolnica u Srbiji i regionu.

Predsjednik Udruženja endoskopskih hirurga Srbije. Član odbora za edukaciju Evropskog udruženja endoskopskih hirurga (EAES). Član odbora za kumunikaciju Međunarodne federacije za hirurško lečenje gojaznosti (IFSO). Član Saveta medicinskog fakulteta u Beogradu.

Predavanje je bilo ispraćeno sa velikim interesovanjem od strane javnosti. Pored hirurga iz JZU i KCCG prisustvovali su i kolege drugih specijalnosti kao i studenti završnih godina Medicinskog fakulteta.

Prof.dr Miloš Bjelović je u interesantnom izlaganju komparirajući otvoreni (klasični ) i minimalno invazivni pristup ( laparaskopski ) ukazao na prednosti miniinvazivne hirurgije. Akcenat je stavljen, na manju traumu po pacijenta, brži oporavak i viši kvalitet života nakon ovog tipa operacije.

U interaktivnoj diskusiji, razmijenjena su iskustva u načinu liječenja karcinoma želuca, kao i usaglašene smjernice u dijagnostici i tretmanu ove maligne bolesti.

Nakon završnog predavanja uz riječi zahvalnosti, dekan Medicinskog fakulteta prof.dr Miodrag Radunović uručio je Certifikat, prof.dr Milošu Bjeloviću za održano predavanje.

Broj posjeta : 85

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.