Profesor Bjelović održao predavanje na temu liječenja karcinoma želuca u eri minimalno invazivne  hirurgije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru Kontinuirane medicinske edukacije  danas je održao predavanje na Medicinskom fakultetu prof.dr Miloš Bjelović na temu:

" Liječenje karcinoma želuca u eri minimalno invazivne  hirurgije "

Dr Miloš Bjelović je redovni profesor hirurgije sa 30 godina iskustva u zdravstvu. Iskusan hirurg koji posjeduje vještinu i znanje potrebno za dobru kliničku procjenu i izvođenje širokog dijapazona hirurških procedura u oblasti hirurgije digestivnog sistema, koristeći otvoreni/klasičan i minimalno invazivni (laparoskopski i torakoskopski) pristup. Hirurg koji je u prethodnih 10 godina uradio više od 3500 hirurških procedura i više od 3000 endoskopskih procedura.

Edukovan u najprestižnijim svjetskim Centrima u naprednim minimalno invazivnim hirurškim i endoskopskim procedurama. Lider u oblasti minimalno invazivne hirurgije. Konsultant u oblasti hirurgije gornjeg digestivnog trakta i hirurgije gojaznosti u nekoliko univerzitetskih i opštih bolnica u Srbiji i regionu.

Predsjednik Udruženja endoskopskih hirurga Srbije. Član odbora za edukaciju Evropskog udruženja endoskopskih hirurga (EAES). Član odbora za kumunikaciju Međunarodne federacije za hirurško lečenje gojaznosti (IFSO). Član Saveta medicinskog fakulteta u Beogradu.

Predavanje je bilo ispraćeno sa velikim interesovanjem od strane javnosti. Pored hirurga iz JZU i KCCG prisustvovali su i kolege drugih specijalnosti kao i studenti završnih godina Medicinskog fakulteta.

Prof.dr Miloš Bjelović je u interesantnom izlaganju komparirajući otvoreni (klasični ) i minimalno invazivni pristup ( laparaskopski ) ukazao na prednosti miniinvazivne hirurgije. Akcenat je stavljen, na manju traumu po pacijenta, brži oporavak i viši kvalitet života nakon ovog tipa operacije.

U interaktivnoj diskusiji, razmijenjena su iskustva u načinu liječenja karcinoma želuca, kao i usaglašene smjernice u dijagnostici i tretmanu ove maligne bolesti.

Nakon završnog predavanja uz riječi zahvalnosti, dekan Medicinskog fakulteta prof.dr Miodrag Radunović uručio je Certifikat, prof.dr Milošu Bjeloviću za održano predavanje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.