Svečani prijem i uručenje indexa studentima VMŠ




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Danas je prof. dr Saša Raičević rukovodilac studijskog programa Visoka  medicinska škola u Beranama uz prisutvu gostiju svečano uručio indexe novoj generaciji studenata.

Gosti su bili: dr Milorad Magdelinić - direktor Opšte Bolnice u Beranama, Marica Veković Janković - direktor Doma Zdravlja , Mira Bojović -  direktor Srednje Medicinske škole, Petar Bismiljak - upravnik studentskog doma u Beranama

Poštovane kolege profesori i saradnici, uvaženi gosti, studenti i ostali prisutni, htio bih da vas srdačno pozdravim, posebno studente prve godine Visoke medicinske škole.

Uvaženi studenti prve godine,

Zadovoljstvo mi je da vam, kao rukovodilac Visoke medicinske škole i u ime dekanskog kolegijuma Medicinskog fakulteta, poželim dobrodošlicu na studijski program Medicinskog fakulteta Visoka Medicinska Škola.

Čestitam vam početak studija, za koji ste se po vašim sklonostima i želji opredijelili.

Ponosni smo na vas, koji ste izabrali VMŠ u Beranama. Nesumnjiv je edukativni značaj škole za buduće medicinske sestre i tehničare, jer je u savremenoj medicini pored poboljšanja u oblasti liječenja isto toliko bitan i sistem njege pacijenata, zbog čega je značajno postojanje Visoke medicinske škole u Beranama.

Stalno i intenzivno radimo na podizanju kvaliteta nastave unapređivanjem organizacije i kapaciteta nastavnog procesa i stručne prakse i ulaganju u obrazovnu infrastrukturu, stvarajući što bolje uslova za studiranje,  što će vam pružiti mogućnost da što bolje upijete znanje i da sjutradan samostalno i kvalitetno radite svoj posao.  

Profesija medicinskih sestara i tehničara, odnosno same zdravstvene njege, značajno doprinosi unapređenju društva i poboljšanju života pojedinaca. U svom svakodnevnom radu, medicinske sestre i tehničari širom svijeta pridržavaju se osnovnih humanističkih principa i etičkog kodeksa. U samoj osnovi profesije nalazi se princip pružanja pomoći drugima i nesebične brige za ljude u stanju zdravstvene potrebe.

Želim vam puno sreće u studiranju sa željom da budete ponosni na vaše zanimanje i da svojim znanjem, vještinama, radom i idejama, plemenitim odnosom prema ljudima, budete svjesni da svoje vrijeme stavljate u službu očuvanja zdravlja i liječenja i doprinosite razvoju zdravstvenog sistema u CG.

Budite znatiželjni, postavljajte pitanja, razmišljajte kritički, razvijajte svoje ideje i projekte. Neka ove godine studija koje ste upisali budu samo početak vašeg profesionalnog cjeloživotnog obrazovanja.

Srećno!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.