Prof. dr Nataša Duborija-Kovačević član Uređivačkog odbora još jedne sekcije u prestižnom časopisu Frontiers in Pharmacology




Prof. dr Nataša Duborija-Kovačević član Uređivačkog odbora još jedne sekcije u prestižnom časopisu Frontiers in Pharmacology

Dr med. sci. Nataša Duborija-Kovačević, redovna profesorica Farmakologije sa toksikologijom i Kliničke farmakologije na studijskim programima Medicina i Stomatologija Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, imenovana je za recenzenta urednika u Uređivačkom odboru časopisa Frontiers in Pharmacology, u sekciji Ethnopharmacology.

Poziv od ovog časopisa je uslijedio kao priznanje za, kako stoji u dopisu, ,,fantastični rad u svojstvu gostujućeg urednika u nedavno objavljenom tematskom broju časopisa pod nazivom Therapeutic Potential of Natural Products-Based Drugs in Regulation of Lipid Metabolism, čiji je glavni urednik bio prof. dr Aleksandar Rašković, šef Katedre za farmakologiju, toksikologiju i kliničku farmakologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Na čelu Uređivačkog odbora sekcije Ethnopharmacology je dr Michael Heinrich, rukovodilac i profesor u Centru za farmakognoziju i fitoterapiju, UCL School of Pharmacy u Londonu.

Inače, Frontiers in Pharmacology je naučni časopis sa tzv. otvorenim pristupom, Q1 kategorije i sa faktorom uticaja (IF) 5,81 u periodu 2021/22. godina.

Prof. dr Duborija-Kovačević je od 2019. godine član Uređivačkog odbora i u sekciji ,,Drugs Outcomes Research and Policies  u istom časopisu, u okviru koje je do sada recenzirala tridesetak naučnih radova, za šta je u prethodnim godinama nagrađivana za izuzetan doprinos razvoju i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta Crne Gore.

Kvalitet višegodišnjeg pedagoškog i naučnoistraživačkog rada preporučio je prof. dr Duboriju-Kovačević  da od 2017. godine bude članica Odbora za upravljanje sistemom kvaliteta na Univerzitetu Crne Gore, a od aprila 2021. potpredsjednica Savjeta za naučnoistraživačku djelatnost u Ministarstvu nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore. Do navršene 40. godine bila je članica Centra mladih naučnika u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.