Proslavljeno 25 godina Medicinskog fakulteta. Svečano uručene diplome i nagrade studentima




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Proslava 25 godina Medicinskog fakulteta, dodjela diploma svršenim studentima studijskih programa Medicina, Stomatologija i Farmacija, kao i dodjela nagrada najboljim studentima, održana je danas u amfiteatru Medicinskog fakulteta uz prisustvo velikog broja gostiju.  Diplome i nagrade uručili su dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Miodrag Radunović i prodekanka za nastavu prof. dr Aleksandra Vuksanović Božarić.

Danas kad sat otkucava 25 godina postojanja Medicinskog fakulteta, predstavlja mi čast i zadovoljstvo da Vas pozdravim u ime studenata, nastavnika i saradnika i u svoje ime. Odgovarajući na izazove vremena, Medicinski fakultet je u četvrtvjekovnom trajanju, baštinio savremene modalitete obrazovanja, ostvarivši krucijalnu ulogu u razvoju zdravstvene misli u CG. Zadovoljstvo je biti u prilici da podijelimo sa vama ovaj svečani trenutak.

8. oktobra 1997. godine prof. dr Zvonko Đorđević je održao prvo predavanje iz anatomije na Medicinskom fakultetu. Tada je počeo studentski čas i on još traje…

Dragi diplomci,


Danas je za vas veliki dan. Za vas i za nas. Vaš boravak na Medicinskom fakultetu učinio je život raznovrsnijim, bogatijim sadržajima koji će trasirati put u Vašu budućnost. Vaša kreativnost i intelekt, posvećenost i odricanja, usmjerenja na nova naučna dostignuća, bili su temelj na kojem ste izgradili sebe, svoju profesiju na kojoj gradite svoju budućnost. Za to vam je bilo potrebno vrijeme, sistematičnost i odricanja.

Zajednička nit vašeg putovanja kroz medicinsku nauku je vaše saznanje i bavljenje pitanjem života I smrti. Sve nevolje, nedaće, pandemije i potresi nijesu mogli zaustaviti misiju obrazovanja i sticanja znanja, gradeći samosvijest o humanoj misiji svakog svršenog diplomca. Istoriju stvaraju oni koji urade velika djela. Vi ste krenuli putem velikih djela. Nastavljate putem humanosti i altruizma. Znam, da vas čeka neizvjesnost, hladan i nesiguran svijet, stran onom u kojem ste živjeli ovih šest godina. Ali vi ste lučonoše i nosioci promjena na bolje, vaša nezaustavljiva energija i znanje će mijenjati tokove na viši i bolji nivo u sistemu zdravstvene zaštite i društva u cjelini. Od danas ste spremni preuzeti postulate i obaveze medicinske struke. Pomagaćete bolesnima, kad oni podju od vas, bice zdraviji i srećniji ljudi.

Najveća zaloga društva je u obrazovanju. Naša budućnost zavisi od obrazovanja u sadašnjosti. I bez dileme, obrazovanje je vaša opcija. Zato hrabro naprijed!!!  - kazao je dekan Radunović.

Na kraju svečanosti doktori medicine i stomatologije položili su Hipokratovu zakletvu. 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.