Razmatrani modeli saradnje sa poljskim Fakultetom medicinskih nauka u Nisi




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekan Medicinskog fakulteta UCG prof. dr Miodrag Radunović i prodekanica za međunarodnu saradnju prof. dr Nataša Popović sastali su se, 09. maja 2023. godine,  u dekanatu fakulteta u Podgorci, sa gostujućim profesorkama sa Univerziteta za primenjene nauke u Nise iz Poljske.

U poljskoj delegaciji bile su prof. dr Agniska Volinska Grabovska (Agnieszka Volinska-Grabovska) , prof. dr Malgorsta Labaz Margo (Małgorzta Łabuz - Margol) , prof. dr Marzana Derkaš Đedinak (Marzana Derkacz - Jedinak) 

U toku sastanka su diskutovani načini za ostvarivanje i proširivanje saradnje među našim fakultetima, Glavni cilj ove saradnje će biti u razmene iskustava i znanja među našim studenatima i predavačima putem programa mobilnosti.

Gošće je primio i dr Vladimir Dobirčanin i upoznao ih je sa edukacijom koja se sprovodi u centru za simulaciju Medicinskog fakulteta u Podgorici, narednog dana, 10. maja 2023.

Nastava uz pomoć tehnika simulacije omogućava studentima da usavrše sestrinske, dijagnostičke, terapeutske i spasilačke veštine u uslovima bliskim realnosti, pre početka praktične nastave u bolničkim uslovima. Pored toga, simulacija služi za razvoj kreativnosti,   kritičkog mišljenja, donošenja odluka, komunikaciju i timski rad. Zahvaljujući simulacionom centru edukacija studenata u obe zemlje se sprovodi na visokokvalitetnom nivou.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.