Konferencija projekta ARIST ukazala na značaj fizičke aktivnosti i pravilne ishrane




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore juče je održana konferencija posvećena predstavljanju rezultata projekta ARIST – Značaj fizičke aktivnosti, ishrane i rehabilitacije na psiho-fizičko zdravlje sportista i rekreativaca, potencijal za razvoj zdravstvenog turizma. 

Pozdravljajući prisutne, konferenciju su otvorili dekan Medicinskog fakulteta UCG prof. dr Miodrag Radunović i rukovoditeljka projekta  ARIST  prof. dr Snežana Pantović.

Ova konferencija predstavlja priliku za razmjenu ideja, iskustava i rezultata u našim oblastima djelovanja. Kroz predavanja, panel diskusije, imaćemo priliku da produbimo svoje znanje, razmotrimo aktuelne teme i uspostavimo nove kontakte koji će doprinijeti budućoj saradnji i novim projektima.

Tema ovogodišnje konferencije, “Značaj fizičke aktivnosti, ishrane i rehabilitacije na psihofizičko zdravlje sportista i rekreativaca, potencijal za razvoj zdravstvenog turizma”, izuzetno je relevantna u današnjem vremenu i otvara mnoga pitanja i diskusije koje su ključne za našu budućnost. Verujem da će naši razgovori tokom današnjeg dana doprineti boljem razumevanju izazova s kojima se suočavamo i inspirisati nas da pronađemo inovativna rešenja – rekao je dekan Radunović

Učesnicima konferencije su se obratile doc. dr Mirjana Đuričković rukovodilac studijskog programa Stomatologija Medicinskog fakulteta UCG, Marijeta Barjaktarović Lanzardi, državna sekretarka Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Svetlana Šljivančanin, generalna direktorica direktorata za razvoj turizma i izradu propisa u oblasti turizma u Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Cilj i misija konferencije bila je da se osnaži svijest o važnosti pravilne ishrane, redovne fizičke aktivnosti i rehabilitacije za unaprjeđenje psiho-fizičkog blagostanja koje donosi bavljenje sport i rekreacija uz poštovanje principa savremene sportske medicine kao i promocija i afirmacija razvoja sportskog i zdravstvenog turizma. 

Na Konferenciji su pored predavača iz regiona i svijeta učetsvovali i predstavnici više državnih i lokalnih institucija, akademske zajednice, privredne komore, vrhunski sportisti, studenti a njihove  ideje i iskustva bi mogle biti od značaja za dalje unapređenje zdravlja I turizma, bili su zaključci ovog naučnog skupa.

Projekat je rezultat saradnje Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore kao nosioca projekta, Komisije za antidoping i Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera kao partnerskih institucija. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.