Medicinski fakultet, 01.03.2019

Akcija dobrovoljnog davanja krvi studenata stomatologijeCrnogorski komitet za međunarodnu saradnju studenata stomatologije (MoDSA)  organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju Crne Gore.

Komitet je ovom akcijom simbolično označio početak mjeseca koji se u svijetu obilježava kao mjesec oralnog zdravlja. Aktivnostima pod sloganom „Zubi zdravi-osmijeh pravi!“ studenti će i ove godine sprovesti niz edukativnih radionica koje za cilj imaju podizanje svijesti o značaju dobre oralne higijene.

Sem predavanja u mnogim osnovnim, srednjim školama i aktivnog rada sa trudnicama, edukativni štandovi sa brošurama i promotivnim materijalom će biti postavljeni na brojnim javnim lokacijama širom glavnog grada, kako bi svi zainteresovani mogli da dobiju korisne informacije o oralnom zdravlju.

Cilj ovogodišnjeg rada će, osim već navedene promocije oralnog zdravlja i zdravih životnih navika, biti i skretanje pažnje na one slojeve društva kojima je pomoć prijeko potrebna, pa su u planu i posjeta Dječijoj bolnici u Podgorici i saradnja sa institucijama Crvenog krsta Crne Gore. 

Članovi MoDSA-e pozivaju sve zainteresovane da se odazovu humanom pozivu i podrže akciju davanja krvi. Ova jednostavna procedura davaoca „košta“ nepunih 45 minuta, a potencijalnom primaocu spašava život.