Akcija dobrovoljnog davanja krvi studenata stomatologije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Crnogorski komitet za međunarodnu saradnju studenata stomatologije (MoDSA)  organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju Crne Gore.

Komitet je ovom akcijom simbolično označio početak mjeseca koji se u svijetu obilježava kao mjesec oralnog zdravlja. Aktivnostima pod sloganom „Zubi zdravi-osmijeh pravi!“ studenti će i ove godine sprovesti niz edukativnih radionica koje za cilj imaju podizanje svijesti o značaju dobre oralne higijene.

Sem predavanja u mnogim osnovnim, srednjim školama i aktivnog rada sa trudnicama, edukativni štandovi sa brošurama i promotivnim materijalom će biti postavljeni na brojnim javnim lokacijama širom glavnog grada, kako bi svi zainteresovani mogli da dobiju korisne informacije o oralnom zdravlju.

Cilj ovogodišnjeg rada će, osim već navedene promocije oralnog zdravlja i zdravih životnih navika, biti i skretanje pažnje na one slojeve društva kojima je pomoć prijeko potrebna, pa su u planu i posjeta Dječijoj bolnici u Podgorici i saradnja sa institucijama Crvenog krsta Crne Gore. 

Članovi MoDSA-e pozivaju sve zainteresovane da se odazovu humanom pozivu i podrže akciju davanja krvi. Ova jednostavna procedura davaoca „košta“ nepunih 45 minuta, a potencijalnom primaocu spašava život.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.