Uručene nagrade najboljim studentima Biotehničkog fakulteta UCG




Uručene nagrade najboljim studentima Biotehničkog fakulteta UCG

Na Biotehničkom fakultetu UCG održana je prigodna svečanost povodom uručenja nagrada studentima osnovnih i master studija koji su u prethodnoj studijskoj godini ostvarili izuzetan uspjeh. Pravo na nagradu ostvarili su studenti osnovnih studija (akademskih i primijenjenih) koji su u prošloj studijskoj godini položili sve ispite sa prosječnom ocjenom najmanje 9.0. kao i studenti master studija (akademskih, interdisciplinarnih i primijenjenih) koji su u prethodnoj studijskoj godini položili sve ispite sa prosječnom ocjenom ne manjom od 9,5.  

Ukupno je nagrađeno 35 studenata, a cjelokupni nagradni fond u iznosu od 10500 eura obezbijedilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Svečanosti su ovim povodom prisustvovali ministar mr Aleksandar Stijepović sa sardanicima, mr Nebojšom Veličkovićem – generalni sekretar i Miroslav Cimbaljević – direktor direktorata za poljoprivredu, kao i gospodin Damjan Ćulafić, generalni sekretar Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

U uvodnom dijelu svečanosti prisutnima se obratila dekanica Biotehničkog fakulteta, prof. dr Božidarka Marković, i uz čestitke studentima za ostvarene uspjehe u studiranju, srdačno se zahvalila ministru Stijoviću što je ministarstvo na čijem je čelu prepoznalo značaj jedne ovakve inicijative i obezbijedilo podršku našim studentim i budućim agronomima. Pored toga, ona se osvrnula i na tradicionalno dobru saradnju Biotehničkog fakulteta i Ministarstva poljoprivrede i upoznala prisutne sa aktivnostima koje su ove dvije institucije zajednički realizovale u ovoj, ali i o onim koje se planiraju za sljedeću godinu.

Ministar Stijović je čestitao svim nagrađenim studentima za postignute rezultate tokom studija i  izrazio zadovoljstvo što je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede bilo u prilici da podrži jednu ovakvu inicijativu. Govoreći o značaju koje znanje ima u razvoju svake društvene zajednice on je obećao da će Ministarstvo i u budućnosti podržavati sve inicijative koje doprinose stvaranju boljih uslova za školovanje budućih agronoma i promociji crnogorske poljoprovrede, a potom je studentima uručio nagrade.

Na kraju se u ime nagrađenih studenata prisutnima obratila Tatjana Nikolić, student master studija i član Vijeća Biotehničkog fakulteta. Ona se toplo zahvalila Ministarstvu poljoprivrede i Biotehničkom fakultetu što su na ovakav način prepoznali i nagradili rad studenata i  istakla da će nagrada biti snažna motivacija u daljem školovanju i izgradnji profesionalne karijere. 

 

Medijske objave:

https://www.in4s.net/urucene-nagrade-najboljim-studentima-biotehnickog-fakulteta-ucg/

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.