Biotehnički fakultet

Biotehnički fakultet dobitnik još jedne zlatne medalje za kvalitet vina
Biotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore dobitnik je zlatne medalje  za kvalitet, na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Nagrada je uručena za vrhunsko crveno vino Vranac Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore - berba 2019.

„Ovo važno priznanje na najvećoj i najznačajnijoj smotri pojoprivrede na Balkanu i Jugoistočnoj Evropi i jednom od deset najvećih sajmova Evrope još jedna je potvrda vrhunskog kvaliteta vina Biotehničkog fakulteta i nagrada za ogromni trud i znanje koje se decenijama ulaže u ovu proizvodnju“, kazala je dekanka Biotehničkog fakulteta prof. dr Božidarka Marković.

Ona je dodala da osvajanjem nove medalje vino Vranac Biotehničkog fakulteta nastavlja svoj zlatni niz na domaćoj i međunarodnoj vinskoj sceni. U posljednjih 15 godina, vina iz gotovo svih berbi  dobitnici su  zlatnih medalja i pehara na prestižnim međunarodnim sajmovima. 

Na svečanoj ceremoniji dodjele, vrijednu nagradu je, u ime Biotehničkog fakulteta UCG, preuzela  doc. dr Danijela Raičević, rukovodilac proizvodnje.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, održan je od 21. do 27. maja 2022. godine.

 

Image

Broj posjeta : 467

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.