Održana manifestacija Dan otvorenih vrata Biotehničkog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Biotehničkom fakultetu je 26. aprila održana manifestacija „Dan otvorenih vrata“ koja je za cilj imala susret i jačanje saradnje sa privredom i javnim ustanovama kao i povezivanje studenata sa privrednicima, odnosno budućim poslodavacima.

Pored predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za bezbjednost hrane i fitosanitarne poslove, javnih institucija, renomiranih poljoprivrednih kompanija i individualnih poljoprivrednih proizvođača, učešće je uzelo i dosta svršenih i sadašnjih studenata Biotehničkog fakulteta.

Predstavnici privrede su istakli dobru dosadašnju saradnju sa Fakultetom, ali i dali konkretne predloge o njenom daljem unapređivanju. Istakli su da je važno raditi na stvaranju uslova za intenzivnije uključivanje kompanija u projektne aktivnosti, kao i u procese obrazovanja i funkcionalne praktične obuke kako bi sa našeg fakulteta izlazili obrazovani, inovativni i preduzetnički usmerjereni mladi pojedinci koje oni mogu da zaposle u svojim kompanijama.

Tokom manifestacije učesnici su imali priliku da čuju i iskustva bivših studenata Biotehničkog fakulteta koji svoje profesionalne karijere po završetku studija razvijaju u privredi.

Na kraju manifestacije održana je veoma konstruktivna diskusija gdje je bilo riječi o tome kako motivisati studenta za sticanje znanja, a ne samo ocjene, te kako im pomoći u pronalaženju odgovarajućeg zaposlenja u struci. Jedinstven zaključak svih učesnika je bio da se u budućem periodu ovakva tematska okupljanja organizuju mnogo češće.

 

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.