Mobilnost na BTF nezaboravno iskustvo




Mobilnost na BTF nezaboravno iskustvo

Mobilnost na Biotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore izvanredno je i nezaboravno iskustvo, kazala je Ilda Mehinović, studentkinja treće godine Biotehničkog fakulteta u Bihaću, koja je na BTF-u u Podgorici boravila od 26. fabruara do 28. marta ove godine.

Ova studentkinja zaštite životne stredine je preko CEEPUS projekta došla na mobilnost na Biotehnički fakultet, gdje je pohađala nastavu na predmetu Pedologija, na studijskom programu Biljna proizvodnja.

Mehinović objašnjava da je veoma zadovoljna utiscima koje je stekla u Crnoj Gori i naImage Biotehničkom fakultetu.

„Da sam zamišljala kako će izgledati čitav koncept mobilnosti ne bi ga uspijela bolje zamisliti. Sve je bilo zaista divno. Na početku je bilo malo teško, jer je to ipak nova sredina i novo okruženje. Ali s vremenom se naviknete na sve. Posebno što moram istaknuti jeste to što sam dobila priliku da upoznam dobre profesore i saradnike“, rekla je ona.

Mehinović dodaje da je veoma bitno da se ostvare kontakti gdje god se za to ima prilika, jer nikad se ne zna u čemu to može da pomogne.

„Što se tiče mog cjelokupnog dojma, to je bilo jedno izvanredno i nezaboravno iskustvo. Pored toga što sam upoznala nove ljude, novo okruženje, uspijela sam da naučim kako da se snađem u nepoznatoj sredini i kako da sebi učinim boravak jednostavnijim“, kazala je ona.

Naučila je, takođe, da treba biti opuštena prema novim ljudima. „Jer i kroz buduću karijeru biće novih upoznavanja i seminara na kojim ne bi trebalo da bude treme i zgrčenosti“.

Mehinović je studentima poručila da se upuste u mobilnost. „Ne samo da će posjetiti jedan grad i jedan fakultet, već će upoznati divne ljude, postaće i zreliji, snalažljiviji, opušteniji, a samim tim će steći i lijepe uspomene za cijeli život“, zaključila je ona.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.